4 kiaušinių baltymai
1 st. cukraus (200g)
vanilinio cukraus truputį arba skonio esencijos
¼ a.š. citrinos rūgšties
vanilinio cukraus truputį arba skonio esencijos
¼ a.š. citrinos rūgšties
valgomų dažų (jei norime spalvoto)
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min.
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min.
Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį, skonį pasireguliuojame pagal save.
Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų
vonelės ir dar plakame apie 3 – 5 minutes (kremą jau būna sunku nukratyti nuo mikserio
šluotelių, jis turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus
į sviestinį).
Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas).
Jeigu reikalinga ne viena spalva, daliname į kiek reikia dalių, įdedame dažus
(jeigu sausi dažai, praskiedžiame šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu
išplakame.
Kremas skanus, saldžiarūgštis.
Jeigu liko kremas, galima iškepti bezė sausainukų.
Skanaus!