Kepimo forma - 28 cm skersmens
8 dideli obuoliai
220 g miltų
1,5-2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1,5-2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
100 - 150 g cukraus (jei obuoliai saldūs, pilnai pakanka 100 g)
6 v.š. tamsaus romo (pyliau brendį)
250 g lydyto sviesto (atvėsinto iki kambario temperatūros)
100 - 150 g cukraus (jei obuoliai saldūs, pilnai pakanka 100 g)
6 v.š. tamsaus romo (pyliau brendį)
250 g lydyto sviesto (atvėsinto iki kambario temperatūros)
vanilės (nebūtinai)
Obuolius nulupame ir supjaustome didokais gabalais.
Viename dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame - išplakame kiaušinius, cukrų, romą ir vanilę. Atsargiai įmaišome pusę miltų, tada - pusę sviesto. Vėl suberiame likusius miltus ir sviestą, vėl atsargiai išmaišome. Tešla turi būti blizgi, tarsi, aksominė.
Sudedame obuolius ir lengvai permaišome,
kol jie apsivels tešla.
Pilame į riebalais išteptą formą.
Kepame apie 50-60 min. iki 190* C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Ar pyragas iškepęs, tikriname įdūrę mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti sausas.
Skanaus!