2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške



Išeiga: 24 pyragėliai

2 pakeliai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (po 6 lapelius) naudoju 'Mantingos'

0,5 kg varškės 9%
2 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio pudingo
3 v.š. cukraus (pagal skonį)
konservuotų, šaldytų ar šviežių vaisių, uogų

1 kiaušinis aptepimui
cukraus pudra

Tešlos lapelius atšildome kambario temperatūroje.
Orkaitę įkaitiname iki 200*C temperatūros.
Varškę ištriname su kiaušiniais, cukrumi ir suberiame pudingo miltelius, gerai išmaišome.
Kiekvieną lapelį pjauname pusiau, gauname kvadratėlio formą.
Ant viršaus dedame po kaupiną šaukštelį varškės masės, ant viršaus uždedame uogų, vaisių gabalėlių.

Aš naudojau konservuotų persikų ir kriaušių gabalėlius, šaldytas mūsų sodo šilauoges.

Visus keturis kvadratėlio kampučius suimame ir labai gerai suspaudžiame.
Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30 min.








Iškepusius pabarstome cukraus pudra.



Skanaus!




2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Kepti boliviški sparneliai

Receptas pagal Vytarą Radzevičių. Rašydamas apie šį valgį, jis patarė dėl viso pikto niekam nesakyti marinato sudėties, nei savo šeimai nei svečiams :)

1 kg vištienos sparnelių
1 v.š. krakmolo

Marinatas:
1/3 l 'Coca - cola' gėrimo
1 svogūnas
1 stiklinė rudojo cukraus
2 skiltelės česnako
2 v.š. sojos padažo


Sudedamąsias marinato dalis sumaišome ir juo užpilame vištų sparnelius. 
Aš marinavau per naktį. Autorius rašo, kad galima ir mažiau.


Sudedame į skardą ir kepame iki 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Likusį marinatą supilame į nedidelę keptuvę ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Vandenyje išmaišome krakmolą, supilame į marinatą ir maišome kol sutirštės. Nukeliame padažą nuo ugnies ir juo aptepame iš orkaitės ištrauktus sparnelius.
Apteptus sparnelius dar apie 10 minučių kepame orkaitėje, kol jie pasidengs karamele.



Skanaus!

P.S. kitą kartą tikrai mažinsiu cukraus kiekį, dėsiu tik pusę, nes man buvo per saldu.

Šaltinis:  čia.


Perlinės kruopos, troškintos aluje

Pamačiau šį patiekalą per TV kulinarinę laidą, ruošiamą kaip garnyrą. 
Taip rūpėjo iškart  pabandyt ;) ir galiu pasakyti, kad šis  greitai pagaminamas ir laaabai skanus valgis gali būti ir pagrindinis ;) 


300 g perlinių kruopų
3 skilteles česnako
1 svogūnas
3 morkos 
2-3 v.š. aliejaus
1 stiklinė alaus
2 maži gabalėliai sviesto
druska, pipirai, žalumynai pagal skonį


Perlines kruopas užmerkiame bent porai valandų (aš visada merkiu iš vakaro). 
Česnaką sukapojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Morkas susmulkiname blenderyje (aš sutarkavau burokine tarka). 
Daržoves apkepiname įkaitintoje keptuvėje.
Suberiame į puodą perlines kruopas, apkepintas daržoves, supilame alų, uždengiame dangčiu ir troškiname 20 min.

Baigus troškinti įmetame sviestą, o patiekiant pabarstome žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis: čia.

2014 m. kovo 18 d., antradienis

Jorkšyro pudingai



Puikūs krepšeliai saldiems ir nesaldiems užkandžiams :)

125 g miltų
200 ml pieno
2 kiaušiniai
0.5 a. š. cukraus
žiupsnelis druskos

Iš visų produktų išplakame tešlą (šluotele ar mikseriu).
2 valandoms padedame į šaldytuvą. Galima palikti šaldytuve ir visai nakčiai. 

Orkaitę įkaitiname iki 220*C temperatūros. 
Į keksiukų formeles įdedame po mažytį gabalėlį sviesto. Tada formeles kišame į karštą orkaitę, ten palaikome labai trumpai, kol ištirps sviestas. Jis labai greitai tirpsta, tik atsargiai - nesudeginkit! Man, darant pirmą kartą, sviestas truputį perkepė.
Greitai išimame formeles, jas ištepame tuo ištirpusiu sviestu, ir pilame tešlos tik trečdalį formelės talpos. 
Vėl greitai kišame į orkaitę (formelės neturi atšalti). 

Kepame 15 min.


Skanaus!

Šiuos puikius krepšelius galima įdaryti įvairiausiais mėgstamais įdarais :)
























Šaltinis: čia   ir   čia.

2014 m. kovo 14 d., penktadienis

Brokolio ir džiovintų spanguolių salotos



1 brokolis
1 gera sauja džiovintų spanguolių
1 nedidelis mėlynas svogūnas
pora šaukštų majonezo

Recepto beveik ir nėra ką rašyti :)
Brokolį nuplauname, nupjauname visus žiedynus, juos susmulkiname. Beriame nemažą saują džiovintų spanguolių, susmulkintą mėlynąjį svogūną.
Dedame pora šaukštų majonezo, išmaišome ir skanaujame :)
























Skanaus!