2015 m. sausio 31 d., šeštadienis

Purūs keksiukai su bezė kremu




Iš šios produktų normos išeina 16 - 18 didelių keksiukų.

3 kiaušinai
250 g cukraus
250 g margarino (arba aliejaus)
120 ml pieno
300 g miltų (rudiems keksiukams - 250 g miltų + 50 g kakavos)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos





Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo. Supilame tirpintą atvėsintą margariną, pieną, sudedame miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formą išklotą popierėliais.

Kepame 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.




Keksiukus galima puošti, galima nepuošti, čia jau pagal savo fantaziją. 
Šį kartą mes su dukryte pabandėme puošti bezė kremu ir, žinoma, įvairiais vaikiškais pabarstukais.

























Skanaus!




2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Mielinės bandelės su cinamonu


25 g mielių  (arba 7 g sausų)
250 g šilto pieno
100 g cukraus
2 tryniai
100 g tirpinto sviesto + 50 g sviesto bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
500 g miltų


Mieles ištriname su trupučiu cukraus, supilame šiltą pieną ir išmaišome. Trynius išsukame su likusiu cukrumi, miltus išsijojame. Į dubenį su ištrintomis mielėmis dedame kiaušinius, pilame išlydytą atvėsintą sviestą, miltus. Tešlą gerai išminkome ir paliekame pakilti ~1 val.
Po valandos dar kartą išminkome, paliekame pastovėti, kol dar kartą pakils.
Imame tešlą, ją iškočiojame į stačiakampio formos lakštą, aptepame sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu, susukame į vyniotinį, supjaustome ~3 cm riekelėmis ir sudedame į skardą.
Kildiname dar maždaug pusvalandį, aptepame kiaušinio plakiniu.


Kepame 200*C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.



Skanaus!

P.S. šiai didelei skardai bandelių ėmiau dvigubą normą produktų.