2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Šokoladinis manų pyragas


Puodelis - 200 ml

Reikia:
1 puodelio manų
4 šaukštų kakavos
2 a. š. kepimo miltelių

1 puodelio cukraus
2 kiaušinių
250 gramų grietinės
(galima maišyti su kefyru)
100 ml aliejaus
50 g sviesto (galima proporcijas su aliejumi keisti)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti grietinę, kefyrą, aliejų.
Į manus suberti kepimo miltelius ir kakavą.
Sausą mišinį suberti į kiaušinių masę.
Gerai išmaišyti ir palikti tešlą apie pusę valandos, kad manai išbrinktų.

Kepti 180 C temperatūros orkaitėje 35-45 min.


Drėgnas, labai šokoladinis, sodrus!!!


Ant viršaus galima užpilti tirpintą šokoladą.
Skanaus!

P. S. Pyragas pagal Valentinos receptą 'Negro pilvas"

2019 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Pyragas su avietėmis ir kondensuotu pienu



500 g miltų
200 g sviesto
1 stiklinė cukraus (galima mažiau)
3 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių

1-1.5 l aviečių
1 indelis kondensuoto pieno










Į dubenį suberti išsijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sutarkuoti sviestą, viską trinti tarp pirštų kol pasidarys smulkūs trupiniai. Įmušti kiaušinius ir lengvai suminkyti tešlą.
Į 30x40 cm dydžio skardą įtiesti kepimo popierių ir plonai iškloti tešlą.
Ant viršaus tolygiai paskirstyti avietes ir plona srovele užpilti kondensuotu pienu.

Kepti 190* C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.










Skanaus!