5 -7 didesni rūgštesni obuoliai
200 g sviesto ištirpinto ir atvėsinto
4 kiaušiniai
180 g cukraus (galima mažinti)
250 g miltų (galima naudoti Ekstra)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
Ištirpinti sviestą ir padėti atvėsti.
Obuolius nulupti, išpjaustyti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kol pabals ir padidės 2-3 kartus.
Supilti tirpintą atvėsintą sviestą, lengvai paplakti.
Miltus išsijoti, berti kepimo miltelius ir supilti į plakinį. Švelniai išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų.
Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Į tešlą suberti obuolius, atsargiai išmaišyti.
Krėsti tešlą į išteptą sviestu kepimo formą (apie 24 cm skersmens).
Kepti apie 50 - 60 min. Stebėti pagal savo orkaitę.
Tikrinti mediniu iešmeliu, jei ištraukus, pagaliukas sausas, neapsivėlęs tešla,- pyragas iškepęs.
Skanaus!
P.S. Į pyragą galima įdėti razinų ar trupinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais.