Receptą radau žurnalo 'Kviečiu prie stalo' priede - 'Konservavimas' (lyg ir 2000 metų). Išbandžiau, mums patiko, tai ir su jumis dalinuosi:
6 kg pomidorų,
3 svogūnai,
3 česnakai,
1 st. cukraus,
2 v. š. druskos,
0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų,
6-8 lauro lapai,
0,5 st. acto 9 %.
Pomidorus nupilame verdančiu vandeniu, po to šaltu, nulupame odeles, susmulkiname. Tyrę supilame i puodą, suberiame cukrų, druską, kubeliais supjaustytus svogūnus ir troškiname, kol padažas ims tirštėti. Tada suberiame prieskonius ir smulkintus česnakus, supilame actą. Torškiname 7 min.
Karštą padažą supilame į indelius ir užsukame. Skanaus!
P.S. Aš viską prieš baigiant troškinti sublenderiavau. Dariau is 1/2 normos ir gavosi nepilnai 4 litrai padažo :)
Jolanciuk, a pasiteisino tau sis receptukas,(gal koki kita turi dar) verta vargt? Noriu ryt daryt:)
AtsakytiPanaikintiMums labai pasiteisino, tik tiek, kad skystokas jis. Atsiprašau, jau pavėlavau turbūt, nespėju dorai prisėst prie kompiuterinių darbų ;)
AtsakytiPanaikinti