2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis
Trupintas pyragas I
Foto nekokybiška (naktinė), bet pyragas tikrai skanus :))
250 g margarino
1 st. cukraus
3 kiaušiniai
~0,5 kg miltų
1 a.š. kepimo miltelių (galima ir nedėti)
vanilinio cukraus
0,5 l rūgščios uogienės (labai tinka juodųjų serbentų).
Margariną ištirpinti, kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, supilti atvėsintą margariną. Berti miltus ir išminkyti tešlą. Miltų berti tiek, kol gerai susiminkys tešla i gabalą. Padalinti tešlą i 2 nelygias dalis ir dėti į šaldytuvą bent 2 val. Ilgiau pastovėjusi tešla geriau tarkuojasi.
Skardelę ištepti riebalais arba ištiesti kepimo popieriumi, burokine tarkute sutarkuoti didesnįjį tešlos gabalą, išdėlioti uogienę šaukštu tolygiai, tada užtarkuoti mažesniąją tešlos dalį. Paskirstyti šakute, kad padengtų visą paviršių.
Kepti 180-190* C temperatūroje apie 40-50 min. kol gražiai paruduos.
Skanaus!
P.S. kiaušinių trynius ir baltymus galima išplakti atskirai, tada pyragas buna dar geresnis, ir nebūtina dėti kepimo miltelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą