2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Pyragas 'Obuolių ruduo'

3 kiaušinių tryniai
0,5 stiklinės cukraus
200g minkšto sviesto
~500g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
vanilės

3 baltymai
0,5 st. cukraus
citrinų sulčių arba citr. rūgšties

2 šaukštai krakmolo (nebūtinai)
6 – 7 dideli obuoliai

Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
Užminkyti nekietą tešlą. 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį.


Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir rūgštele iki standumo.

Kepimo formą, išteptą riebalais, iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti riekelėmis pjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau). Galima ant obuolių užberti krakmolo ir gerai išmaišyti. 
Ant viršaus tolygiai paskleisti išplaktus baltymus.
Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka.

Kepti iki 180*C įkaitintoje orkaitėje ~40 min.









Skanaus!


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą