300g juodo šokolado
250g sviesto
5 kiaušiniai
500g cukraus
3 šaukštai tamsios kakavos
180g miltų
druskos žiupsnis
pora saujų riešutų įvairių
100g pieniško šokolado (galima su riešutais)
Sviestą su šokoladu sudedame į dubenį ir statome jį ant verdančio puodo, kaitiname ant garų. Kai jau aptirpsta beveik viskas, tada išjungiame, vis dar pamaišome, kad galutinai ištirptų.
Kitame inde šluotele lengvai paplakame kiaušinius su cukrumi.
Kakavą sumaišome su persijotais miltais.
Riešutus stambiai supjaustome ar sukapojame.
Tada truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilam į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome, suberiame miltus, dedame riešutus, lengvai viską išmaišome.
Masę supilame į skardą, įspaudžiame po pieniško šokolado gabalėlį maždaug vienodais atstumais.
Kepame 180*C orkaitėje ~30min. kol viršus truputį sutrūkinėja, atrodo kaip padžiūvęs.
Skanaus!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą