~500 ml stiprios juodos pupelių kavos
400 g biskvitinių sausainių 'Lady fingers' ('Damų piršteliai')
500 g maskarponės sūrio
3-4 kiaušinių tryniai
3-4 kiaušinių tryniai
3-4 v.š. cukraus pudros (pagal skonį)
420 g grietinėlės 35%
420 g grietinėlės 35%
4- v.š. tamsios kakavos
Kavą užplikome verdančiu vandeniu (maždaug 500 ml) ir paliekame pravėsti, prieš naudojimą nukošiame.
Kiaušinius gerai nuplauname šiltu vandeniu ir muilu (nes jie bus naudojami žali).
Jei bijote žalių kiaušinių, galima jų nedėti, tuomet atitinkamai padidiname grietinėlės ar mascarponės sūrio kiekį.
Trynius išplakame su cukraus pudra iki purumo ir lengvai įmaišome į mascarponę, kad gautųsi vientisa masė.
Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į gautą masę.
Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje. Jei sausainiai kieti merkiame tik kelioms sekundėms, jei minkšti - greitai įmerkiame ir traukiame, kad nepermirktų.
Stikliniame inde išdėliojame jų pirmąjį sluoksnį ir užtepame kremo, truputį pabarstome kakavos.
Stikliniame inde išdėliojame jų pirmąjį sluoksnį ir užtepame kremo, truputį pabarstome kakavos.
Taip sluoksniuojame, kol baigiasi produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo - ant jo gausiai užberiame kakavą per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir lygiai pasidengtų paviršius.
P.S. Į kavą labai tinka įpilti šiek tiek mėgiamo likerio, brendžio, romo ar konjako.
Šaltinis:SM.
Šaltinis:SM.
kaip idealiai jis čia pas tave atrodo, toks stabilus, man taip nesigauna :D
AtsakytiPanaikintiGrange, tikriausiai atšaldžiau tinkamai, tai taip stabiliai laikėsi, o kai pastovėjo kambary ilgiau, atsileido.
AtsakytiPanaikinti