2013 m. kovo 11 d., pirmadienis
Šokoladinis pyragas su 'Rududu'
Kepimo forma - 28 cm skersmens.
5 kiaušiniai
220 g cukraus
240 g tirpinto sviesto arba margarino
200 g grietinės
~50 g labai tamsios kakavos
~300 g miltų, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė
1-2 a.š. kepimo miltelių
1 indelis 'Rududu' (sunaudojau didesnę pusę)
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame ištirpintą atvėsintą sviestą, grietinę. Sudedame kakavą, kepimo miltelius, palaipsniui maišant - miltus.
Tešlą supilame į išteptą riebalais kepimo formą.
Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabalėliais 'Rududu' ir vos pirštu paspaudžiame į tešlą.
Kepame 190*C temperatūroje apie 50-60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Iškepusį atvėsusį pyragą užpilame tirpintu juodu šokoladu.
Skanaus!
P.S. puošto šokoladu pyrago net nespėjau nufotografuoti ;)) per greitai baigėsi.
Na, o sekantį kepiau kai tik baigėsi pirmasis bandymas.
Nuotraukose pyragas neaplietas, nes namuose tuo metu tiesiog nebuvo plytelės šokolado ;)
Mmmmmm... koks skaniai šokoladinis...
AtsakytiPanaikintiSkanus, toks drėgnas, sodrus. O pirmasis apipiltas šokoladu dar ir gražesnis ir puošnesnis buvo ;)
Panaikinti