2013 m. liepos 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su svogūnų laiškais



1 pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
didelis pundas svogūnų laiškų
2-3 kiaušiniai
druska, pipirai
krapai

Tešlą atšildome kambario temperatūroje.

Šį kartą aš ją perminkiau savo rankomis, tiesiog pabandymui, nes kočiojant ištiesintą šaldytą lakštą man jis plyšdavo per lenkimo linijas. 
Taigi, pabandžius perminkyti, tešla kočiojosi nuostabiai.

Iškočiojame 2 vienodo dydžio lakštus norimos formos - kvadratą ar apvalų, pagal turimą kepimo skardą.
Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname, supjaustome, pabarstome druska, pipirais, smulkintais krapais.
Lengvai išplakame kiaušinius, supilame ant laiškų, gerai permaišome.
Tiesiame vieną tešlos lakštą į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, dedame įdarą, palikdami nuo krašto 1 cm.


Dengiame kitu tešlos gabalu ant viršaus, gerai apspaudome užlankstome tešlos kraštelius ir aptepame alyvuogių aliejumi arba plaktu kiaušiniu.
Pyrago viršų tankiai subadome šakute.


Kepame 190*C tempetarūroje apie 30 min.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą