2015 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas su varške ir uogomis


Kepimo forma: 26 - 28 cm skersmens

Tešla:
240 g sviesto
200 g juodojo šokolado
100 g cukraus
4 kiaušiniai
260 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdaras:
600 g kreminės varškės
150 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g vyšnių (galima dėti dvigubai daugiau)

Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą ir šokoladą. Paliekame atvėsti. 
Mikseriu išplakame kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos kol masė padvigubės.
Supilame ištirpintą šokolado sviesto masę, vėl paplakame. 
Beriame išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.

Įdarui varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi. 

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi  ir plonai ištepame sviestu. Pilame pusę šokoladinės tešlos, paskirstome lygiai ant dugno. Pilame varškės masę ir paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame vyšnias. Tada supilame likusią tešlą, 

Kepame iki 180-190*C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku. 

Pyragą atvėsiname. Puošiame tirpintu juoduoju šokoladu ir įvairiomis uogomis arba pagal savo fantaziją.


Skanaus!

Šaltinis: čia.



2015 m. liepos 11 d., šeštadienis

Traškios salotos


1 galvutė kalafioro 
1-2 morkos
~400 g sūdytų kepintų žemės riešutų
1 - 2 v.š. aliejaus
2 - 3 v.š. majonezo

Kalafiorą isskirstyti žiedynukais kuo smulkiau, kotelius nupjausti ir nenaudoti, morkas sutarkuoti, riešutus pakapoti. Viską sumaišyti, įpilti aliejų, dėti majonezą ir lengvai išmaišyti.



Skanaus!

P.S. Šios salotos tinka tiems, kas mėgsta daug kramtyti :D

2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

Margučių marginimas dekupažo būdu


Pamatę su dukryte šį įdomų ir gražų margučių marginimo būdą (ir dar be sintetinių dažų ), iškart susiruošėme pabandyti.


Kiaušinių dekoravimui reikės:

dekupažui skirtų arba tiesiog jums patinkančių gražių servetėlių,
kietai virtų kiaušinių,
teptuko,
išbrinkintos ir ištirpintos šiltos želatinos,
grotelių margučiams džiovinti.


Išsikarpome  mums patinkančius paveikslėlius, atsargiai atskiriame servetėlės viršutinįjį sluoksnį. Jos dažniausiai būna trisluoksnės. Klijuosime tik viršutinįjį plonytį sluoksnelį.

Paveikslėlius galima išplėšti, o ne iškirpti, tada mažiau matysis krašteliai.

Imame virtą kiaušinį, jį teptuku plonai patepame želatinos tirpalu, dedame paveikslėlį ir atsargiai, kad jo nesuplėšytume, dar aptepame jo viršų.
Želatina nuolatos turi būti šilta, nes kitaip stingsta.
Tokiu būdu apklijuojame kiaušinius ir paliekame juos džiūti ant grotelių.

Gražių Šv.Velykų!

P.S. jei norite, kad kiaušinis nebūtų visiškai baltas, galima verdant įdėti svogūno lukštų ir tada dekupažuoti.
Vietoje želatinos galima naudoti žalio kiaušinio baltymą arba virtą kisielių vien iš krakmolo.

Šaltinis: čia.

2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Cake Pops'ai



130 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 kiaušiniai
125 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. pieno

Puošimui:
šokolado
spalvingų pabarstukų

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, mušame po 1 kiaušinį, po kiekvieno gerai išsukame. Dalimis beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą išsukame, po truputį supilame pieną.

Tešlą sukrečiame į konditerinį maišą ir spaudžiame į specialią pops'ių keptuvę. Galima dėlioti ir šaukšteliu.

Kepame ~7-10 min. Išimame mediniu pagaliuku.

Atvėsiname ant grotelių.

























Dekoruojame pagal savo fantaziją.

























Skanaus!

P.S. smeigiau ant medinių iešmelių, bet nelabai laikėsi, pradūrinėjo pops'iukus ir jie smuko žemyn. Reikėtų rinktis specialius pagaliukus.


Šaltinis čia.

2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

Apelsininiai keksiukai



Išeiga - 18 didelių keksiukų.


3 kiaušinai
250 g cukraus
200 g aliejaus
50 ml pieno
1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė (~120 ml)
300 g miltų
1 a.š. nugesintos sodos
žiupsnelis druskos



Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo. Supilame aliejų, pieną, apelsino sultis, sudedame miltus ir gesintą sodą.
Tešlą gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formą išklotą popierėliais.

Kepame 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.





Skanaus!


2015 m. sausio 31 d., šeštadienis

Purūs keksiukai su bezė kremu




Iš šios produktų normos išeina 16 - 18 didelių keksiukų.

3 kiaušinai
250 g cukraus
250 g margarino (arba aliejaus)
120 ml pieno
300 g miltų (rudiems keksiukams - 250 g miltų + 50 g kakavos)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos





Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo. Supilame tirpintą atvėsintą margariną, pieną, sudedame miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formą išklotą popierėliais.

Kepame 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.




Keksiukus galima puošti, galima nepuošti, čia jau pagal savo fantaziją. 
Šį kartą mes su dukryte pabandėme puošti bezė kremu ir, žinoma, įvairiais vaikiškais pabarstukais.

























Skanaus!




2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Mielinės bandelės su cinamonu


25 g mielių  (arba 7 g sausų)
250 g šilto pieno
100 g cukraus
2 tryniai
100 g tirpinto sviesto + 50 g sviesto bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
500 g miltų


Mieles ištriname su trupučiu cukraus, supilame šiltą pieną ir išmaišome. Trynius išsukame su likusiu cukrumi, miltus išsijojame. Į dubenį su ištrintomis mielėmis dedame kiaušinius, pilame išlydytą atvėsintą sviestą, miltus. Tešlą gerai išminkome ir paliekame pakilti ~1 val.
Po valandos dar kartą išminkome, paliekame pastovėti, kol dar kartą pakils.
Imame tešlą, ją iškočiojame į stačiakampio formos lakštą, aptepame sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu, susukame į vyniotinį, supjaustome ~3 cm riekelėmis ir sudedame į skardą.
Kildiname dar maždaug pusvalandį, aptepame kiaušinio plakiniu.


Kepame 200*C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.



Skanaus!

P.S. šiai didelei skardai bandelių ėmiau dvigubą normą produktų.