Kepimo
forma: 26 - 28 cm skersmens
Tešla:
240 g sviesto
200 g juodojo šokolado
100 g cukraus
4 kiaušiniai
260 g miltų
2 a.š.
kepimo miltelių
žiupsnelis
druskos
Įdaras:
600 g kreminės varškės
150 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g vyšnių (galima dėti dvigubai daugiau)
Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą ir šokoladą. Paliekame atvėsti.
Mikseriu išplakame kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos kol masė
padvigubės.
Supilame ištirpintą šokolado sviesto masę, vėl paplakame.
Beriame išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais
ir gerai išmaišome.
Įdarui varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir plonai ištepame sviestu. Pilame pusę šokoladinės tešlos, paskirstome lygiai ant dugno. Pilame varškės masę ir paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame vyšnias. Tada supilame likusią tešlą,
Kepame iki 180-190*C įkaitintoje
orkaitėje apie 50 - 60 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.
Pyragą atvėsiname. Puošiame tirpintu juoduoju šokoladu ir įvairiomis uogomis arba pagal savo fantaziją.
Skanaus!
Šaltinis: čia.