2 svogūnai
3 morkos
5 - 6 bulvės
4 - 5 v.š.miltų
aliejaus daržovių apkepimui
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos, pipirų
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepinti aliejuje. Sudėti kubeliais pjaustytas bulves bei šiaudeliais tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepinti. Ant daržovių suberti 2 šaukštus miltų, gerai permaišyti, kai gražiai švelniai apgels, išjungti.
Į sultinį suberti apkeptas daržoves, pagal skonį
pagardinti druska, pipirais ir, virti kol jos suminkštės.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su kiaušiniais ir likusiais miltais, įberti druskos,
pipirų. Gerai išmaišyti. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti mažus
kamuoliukus ir dėti juos į verdančią sriubą.
Pavirti dar pora minučių ir tiekti sriubą.
Skanaus!
Šaltinis: čia.