400 g miltų
100 g cukraus
žiupsnis druskos
200 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių (galima visai nedėti)
Glajui:
1 kiaušinio baltymas
250 g cukraus pudros (išsukta masė turi nekristi nuo šakutės)
žiupsnelis citrinos rūgšties
maistinių dažų
1 kiaušinio baltymas
250 g cukraus pudros (išsukta masė turi nekristi nuo šakutės)
žiupsnelis citrinos rūgšties
maistinių dažų
Supilti miltus, cukrų į vieną dubenį, įberti druskos, mažais gabaliukais supjaustyti sviestą, patrinti tarp pirštų su miltais, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.
Palikti vėsiai apie 1-2 val.
Tešla universali, tinka formuoti įvairius norimus sausainukus. Iškočioti, pjaustyti peiliu, spausti formelėmis, pagal fantaziją.
Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 10-15min.
Glajui baltymą išsukti su cukraus pudra, citrinos rūgštimi šakute. Dėti dažus, gerai išmaišyti ir puošti.
Skanaus!
Kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 10-15min.
Glajui baltymą išsukti su cukraus pudra, citrinos rūgštimi šakute. Dėti dažus, gerai išmaišyti ir puošti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą