500 g miltų
250 g pieno
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
2 tryniai
100 g cukraus
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 v. š. sviesto tirpinto
rudo cukraus
cinamono
Užpilui:
100 g filadelfijos sūrio ar maskarponės
50 - 100 g cukraus pudros
2 v. š. tirpinto sviesto
2 v. š. pieno
1 citrinos sultys
Pieną pašildome, sudedame ištrintas su trupučiu cukraus mieles, išmaišome ir gautą skystį supilame į išsijotus miltus. Sviestą ištirpiname, šiek tiek atvėsiname ir supilame į miltus. Trynius ištriname su likusiu cukrumi ir pilame į miltus, įberiame žiupsnelį druskos.
Tešlą gerai išminkome, pridengiame ir paliekame 1 valandai pakilti.
Tešlą kočiojame į stačiakampį, jei per minkšta kočioti, pabarstome miltais. Aptepame lydytu sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Susukame į ilgą vyniotinį, jį supjaustome į 20 riekelių, sudedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi.
Bandeles pakildiname dar apie 20 min. ir kepame 180-190*C temperatūroje ~20 - 25 min. kol gražiai pagelsta.
Užpilui sviestą ištirpiname, sudedame visus produktus ir išplakame šluotele.
Aptepame karštas bandeles, ir dar kartą pakartojame, kai pravėsta.
Skanaus!