Marinatui:
1 l vandens
2 v. š. druskos
2 v. š. medaus
1 - 1.5 stiklinės cukraus (dėjau vieną)
1 a. š. su kaupu ciberžolės
150 - 200 ml acto 9% (pyliau 150 ml)
Agurkus nuplauname, nublanširuojame, nupjaustome galiukus.
Marinatui vandenį supilame į puodą, dedame druską, cukrų, medų, ciberžolę, užverdame, sulėtinę ugnį, supilame actą, vel užverdame.
Į švarius stiklainius dedam krapų pundelį, skiltelę česnako, po kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus.
Didesnius agurkus supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus agurkėlius galima pjauti pusiau ar dėti visai nepjaustytus. Sudedame į stiklainius, užpilame verdančiu marinatu.
Užpiltus agurkus palaikome pusvalandį, nupilame marinatą atgal į puodą, užverdame ir vėl užpilame.
Užsukame dangteliais. Apklojame šiltai, paliekame atvėsti.
Šiuo marinatu užpyliau ir cukinijas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą