2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Krekerių tortas


600 g saldžių krekerių ‚Žuvyčių‘ (pusė su aguonomis, kita pusė – paprastų)
1 indelis kondensuoto pieno arba 'Rududu"
1 pakelis sviesto (200g)
3-4 v.š. grietinės
1-2 citrinos sutarkuotos su žievele ir minkštimu (burokine tarka)
mėgiamos uogienės (labai tinka juodųjų serbentų)
razinos,saulėgrąžos, graikiniai ar kiti riešutai - pagal skonį, labai tinka džiovintos slyvos.

Sviestą ir kondensuotą pieną ištirpiname ant silpnos ugnies, sudedame grietinę, pakaitiname. Kai pravės, sutarkuojame citrinas, tada supilame ant krekerių. Gerai išmaišome. Pagal skonį ir norą įmaišome saulėgrąžų, riešutų, džiovintų vaisių.
Į ištiestą maistine plėvėle tortinę sudedame pusę masės ir lengvai paspaudžiame, pertepame juodųjų serbentų uogiene, sudedame likusią masę. Vėl paspaudžiame.

Palaikome kambario temperatūroje ~1-2 val, kad viskas persigertų ir dedame į šaldytuvą.


Skanaus!

6 komentarai:

  1. Sakykit, ar nuo citrinos zieveles nesijaus kartumas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jaučiasi toks gana stiprokas citrinų skonis, bet kam patinka - netrukdo. O kas nemėgsta daug, tiesiog galima pasiderinti.
    Aš galėčiau dėti dar daugiau, nes labai mėgstu ta ryškų skonį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus tortukas, tinginio pusbrolis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dani, geras vardas :)) ir gamint tinka tinginiams, -ėms :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nepaprastai skanus ir lengvai pagaminamas. Nustebinau savo svecius :) Tik as tarkavau vienos citrinos zieveles geltonaja dali, paskui nulupau baltaja ir sutarkavau likusia citrina (kadangi nesusitarkavo skureles, tai jas ismeciau). Pakako ir rugsties ir kartumo nebuvo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agne, dėkui, kitą kartą ir aš pabandysiu taip kaip jūs ;)

      Panaikinti