2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Bandelės su svogūnais ir vištiena skardoje

Mielinė tešla bandelėms:
250ml vandens (galima per pusę su pienu) 
25g mielių
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis
3 v. š. aliejaus
500g miltų
truputis druskos

majonezo tešlai ištepti
prieskonių (ar vegetos)
svogūno kapoto (dedame pagal skonį, man patinka daug svogūno)

marinuoti vištienos gabalėliai (blauzdelės arba sparneliai). 


Vištieną reikėtų supjaustyti nedideliais gabalėliais ir labai gerai pamarinuoti, geriau prieš porą dienų, kad būtų minkštesni ir iškeptų kartu su bandelėmis.

Paruošiame mielinę tešlą. Mieles ištriname su cukrumi ir šiltu vandeniu (galima su pienu), palaikome ~15 min.
Įmušame kiaušinį, pilame aliejų, beriame miltus, druską, gerai išminkome.
Tešlą pakildiname apie 1 val.

Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį lakštą, plonai patepame majonezu, pabarstome vegeta ar kitais mėgiamais prieskoniais, priberiame kuo daugiau kapoto svogūno ir suvyniojame vyniotinį. Sukarpome maždaug 1,5-2 cm ritinėliais (kaip cinamonines bandeles - roželes) ir dedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, pjūviu į viršų.
Bandeles dėliojame su pamarinuota vištiena šachmatine tvarka. Dedame 1 bandelę, 1 gabaliuką vištienos, vėl bandelę ir taip kol prisipildo visa skarda. Reikia sudėti gana tankiai ir dar šiek tiek pakildinti.

Pradžioje kepame pridengus folija, o vėliau atidengus. Kartais reikia įpilti vandens, o dar geriau sultinio.
Viskas tiesiog gražiai išsitroškina vištienos sultinyje.

Kepame 180-190*C temperatūroje apie 40-50 min, iš pradžių pridengtą folija. Reikia žiūrėti pagal situaciją, ar iškeps vištiena, ir kad neperkeptų bandelės.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą