2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis
Pomidorų ir morkų padažas
Receptą radau žurnalo 'Kviečiu prie stalo' Nr.05 (53) priede 'Konservavimas'
4 kg pomidorų
2 kg morkų
1 svogūnas
120 g česnako
1 st.cukraus
3 v.š. druskos
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 st. acto 9 %
0,5 a.š. maltos kalendros (nedėjau)
8 laurų lapai (nedėjau).
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, smulkiai supjaustome, morkas nuskutame ir sutarkuojame bulvine tarka.
Į puodą supilame pomidorus, morkas, suberiame cukrų, druską, kubeliais pjaustytą svogūną ir troškiname. Kai padažas ima tirštėti, suberiame prieskonius ir sukapotus česnakus. Dar patroškiname. Supilame actą, išmaišome ir po 5-7 minučių nukaičiame.
Karštą padažą supilame į stiklainius ir uždarome.
Skanaus!
P.S. troškindama įpyliau 0,5 stiklinės aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą