2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis
Grietinėlės desertas 'Panna cotta'
100 ml šalto vandens
15 g Oetker želatinos
420 ml grietinėlės 35 %
400 ml pieno (aš pyliau naminę griebtą grietinėlę, ji liesesnė nei pirktinė)
70-120 g cukraus
vanilės esencijos ar 2 a.š. vanilinio cukraus
Užpilui:
trintų spanguolių su cukrumi
Vandenyje išbrinkinkite želatiną.
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies pakaitinkite grietinėlę su pienu, cukrų ir vanilę, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, šluotele plakant įmaišykite ištirpintą želatiną, paplakite kol visiškai ištirps.
Išpilstykite į formeles ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Tada dėkite į šaldytuvą bent 4 val. Gegriausia per naktį
Patiekiant, išimkite desertą į lėkšteles
ir užpilkite norimu / mėgstamu uogų padažu.
Skanaus!
P.S. visada galvojau, kad tai labai sudėtingai paruošiamas desertas vien dėl jo įmantarus pavadinimo, o kai gerai įsiskaičiau ir pasiryžus pamėginau, galiu pasakyti, kad tai pats lengviausias mano kada gamintas grietinėlės desertas :))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą