2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Užpiltas varškės pyragas

Stiklinė - 250 ml.   Kepimo forma - 24 cm skersmens.

Pasiruošiame 2 mišinius:

I mišinys - trupinių:
1,5 st. miltų
100 g minkšto sviesto
0,5 st. cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių

Visus produktus sutriname tarp pirštų iki smulkių trupinių.

II mišinys - varškės:
0,5 kg varškės 9 %
2-3 kiaušiniai
1 nepilna stiklinė cukraus (man pakanka 3 v.š.)
2-3 a.š. vanilinio cukraus (nebūtinai)

Visus produktus gerai išmaišome. Varškę naudoju kreminę.
Paprastą varškę reikėtų pertrinti per sietelį.

Užpilas:
4 v. š. grietinės
0,5 indelio kondensuoto pieno

Užpilui sumaišyti grietinę su kondensuotu pienu. Labiau nei naminė, tinka pirktinė neriebi grietinė.


Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Sluoksniuojame paeiliui I ir II mišinius.
Turėtų gautis trys I-ojo - trupinių mišinio sluoksniai ir du II-ojo mišinio - varškės masės.
Pirmas ir paskutinis sluoksnis turi būti I-asis mišinys su trupiniais.

Kepame įkaitintoje 180-190 laipsnių orkaitėje apie 60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Ištrauktą iš orkaitės dar karštą pyragą užpilame užpilu.

Viršų galima papuošti  juodu tirpintu šokoladu.
Užpylus šokoladą mediniu pagaliuku padarome raštą.


Skanaus!

P.S. nuostabaus skonio varškės pyragas, aš jį netgi prilyginu tirpstančiam burnoje tortui :))
Kitą kartą mažinsiu cukraus kiekį į varškę ir vietoje šokolado bandysiu puošti trintomis uogomis ;)

Šaltinis čia  ir čia.

2 komentarai:

  1. Sveika Jolanta. Galvoju pabandyti kepti si pyraga. Ar galima ji kepti is vakaro? Ar nepakenks skoniui? Ir kur geriau ji laikyti per nakti, saldytuve ar kambario temperaturoje? Ir dar vienas klausimas :-) Ar pyragas toks blizgus cia del uzpilo? Stai kiek daug klausimu :-) Aciu is anksto uz atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, tikrai galima kepti iš vakaro, tada jis būna tvirtesnis, ir skoniui tikrai nepakenks.
      Aš laikau kambario temperatūroje, nes nemėgstu labai šaltų pyragų, kiti dievina, tai čia jau kaip jums skaniau. Jis toks primenantis cheesecake - sūrio pyragą.
      Blizgumas ir nuo užpilo, ir manau, kad dar dėl blico :)

      Panaikinti