2,5 kg cukinijos (išvalytos, supjaustytos kubeliais)
1 kg paprikos (išvalytos, supjaustytos)
1 čili pipiriukas (jei yra noras aštriau)
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
0,5 l pomidorų padažo (aš dedu Vilkaviškio senovinį)
1 v.š. druskos
50 ml acto
Cukiniją nuplauti, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais.
Papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti stambesniais gabalėliais.
Jei norime, galima daryti su morkomis, tada dedam jų kažkurią dalį vietoj cukinijos ar paprikos (pvz. 0,5 kg morkų + 2 kg cukinijos + 1 kg paprikos), visada išlaikant bendrą daržovių kiekį - 3,5 kg.
Čia galima dėti ir kalafiorus, kažkuriais metais esu bandžius, skanu, trašku.
Viską sudėti į puodą, suberti cukrų, druską, supilti aliejų, padažą ir troškinti apie 30-40 min. neperverdant, kad išliktų traškių sveikų gabalėlių.
Baigiant virti, supilti actą, gerai permaišyti.
Dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, apklojus šiltai palaikyti kol atvės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą