Iš šios normos gaunasi laaabai didelis tortas - maniškis svėrė 5,5 kg.
Tešlai:
1250 - 1300 g miltų + kočiojimui
600 g grietinės
500 g margarino arba sviesto
2 kiaušiniai
Tešlai skirtus produktus kapojame peiliu, kol sueis į vientisą gabalą.
Pasidaliname į rutuliukus ir atšaldome bent 1 val.
Mano 'torto mokytoja' patarė pasidaryti ~30 - 40 vnt rutuliukų. Man gavosi 31 vnt. Kočiojau 30 cm skersmens lakštelius, o iškepę jie susitraukė iki 28 cm. Atraižas irgi reikia išsikepti - bus trupiniukams.
Rutuliukus iškočiojame labai labai plonai, apsipjauname pagal norimą formą, subadome šakute.
Kepame 220*C temperatūroje apie 7-8 min., kol gražiai paruduos.
Kremui:
1 l pieno
100 g sviesto
2 kiaušiniai
200 g cukraus
200 g miltų
400 g kambario temperatūros sviesto
2 indeliai kondensuoto pieno
juodųjų serbentų uogienės (arba spanguolių)
Nupilame nuo litro pieno vieną stiklinę, o likusį užkaičiame virti su 100 g sviesto. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, stikline šalto pieno ir miltais. Kai pienas užverda, lėta srovele ištisai maišant, supilame miltų kiaušinių tyrę ir kaitiname plakant ~5 min, kol gerai tvirtai sutirštėja.
Padedame atvėsti iki kambario temperatūros.
Išplakame kambario temperatūros sviestą iki baltumo, palaipsniui dalimis pilame kondensuotą pieną.
Sujungiame abi kremo mases ir gerai išplakame.
Surenkame tortą - dedame lakštą, pora šaukštų kremo, mentele išlyginame ir dedame sekančius lakštus. Pora kartų pertepame juodųjų serbentų ar spanguolių uogiene. Aš dėjau šviežiai trintus juoduosius serbentus.
Sutepus keletą lakštų gerai ranka paspaudžiame. Pabaigtą formuoti ir sutepti tortą apibarstome trupiniukais ir puošiame pagal nuotaiką ;)
Skanaus!
Kitą kartą reikėtų kočioti daug didesnius apskritimus, arba tiesiog kepti kvadratinius lakštus per visą orkaitės skardą, kurioje kepant
gaunasi ~15 lakštų.
Tortui sunaudojau 31 lakštą, trupinukams (iš likusių atraižų) - 4.