2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Pyragas su varške ir obuoliais


Kepimo forma - 30x40cm

800 g miltų
300 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. sodos
250 g sviesto
2 kiaušiniai
200 ml kefyro arba pasukų

Įdaras: 
2 kiaušiniai
200 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
500 g varškės

10 obuolių
1 citrina.


Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir sodą. Sviestą ištirpiname ir supilame į miltų mišinį. Rankomis suformuojame trupinius, pusę jų kiekio atidedame. 
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kefyru arba pasukomis. Po truputį pildami į miltų mišinį, išmaišome vientisą tešlą ir supilame į sviestu išteptą 30 cm x 40 cm dydžio kepimo formą.

Įdarui skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome ištrintą varškę. Masę tolygiai paskirstome ant tešlos.

Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis, apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis ir sudedame ant varškės.

Likusius tešlos trupinius užbarstome ant obuolių (dar galima pabarstyti cukrumi, pyrago paviršius bus traškesnis). 

Kepame įkaitintoje iki 200*C temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių.




Skanaus!


Šaltinis čia.

2 komentarai: