800 g miltų
300 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. sodos
250 g sviesto
2 kiaušiniai
200 ml kefyro arba pasukų
Įdaras:
2 kiaušiniai
200 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
500 g varškės
10 obuolių
1 citrina.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo
miltelius ir sodą. Sviestą ištirpiname ir supilame į miltų
mišinį. Rankomis suformuojame trupinius, pusę jų kiekio atidedame.
Kiaušinius
išplakame ir sumaišome su kefyru arba pasukomis. Po truputį pildami į miltų
mišinį, išmaišome vientisą tešlą ir supilame į sviestu išteptą 30 cm x 40 cm dydžio kepimo formą.
Įdarui skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir
vaniliniu cukrumi. Įmaišome ištrintą varškę. Masę tolygiai paskirstome ant tešlos.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis,
apšlakstome išspaustomis citrinos sultimis ir sudedame ant varškės.
Likusius tešlos trupinius užbarstome ant obuolių
(dar galima pabarstyti cukrumi, pyrago paviršius bus traškesnis).
Skanaus!
O sodos nugesinti nereikia?
AtsakytiPanaikintiKefyru nusigesina, jei nedrįstate bandyti,- actu galima.
Panaikinti