2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis
Troškinta cukinija kaip grybai
1 didelė cukinija
2 svogūnai
~300 g grietinės
druska, juodieji pipirai
kelios juostelės paprikos
krapai, petražolės
aliejaus svogūnų apkepimui
Cukiniją nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais.
Svogūną supjaustome smulkiai ir apkepiname įkaitintame aliejuje, gilioje keptuvėje.
Jei mėgstate - galima paspirginti spirgučių ir tada berti svogūnus.
Kai svogūnai gražiai pagelsta, beriame cukinijų kubelius, prieskonius ir uždengę dangčiu troškiname, retsykiais pamaišydami, kol cukinijos tampa skaidrios.
Pilame grietinę, išmaišome, ir dar patroškiname.
Pabaigoje suberiame susmulkintas paprikas ir žalumynus.
Patiekiame su karštomis bulvėmis ir šviežiais agurkėliais.
Skanaus!
P.S. toks pavadinimas mūsų šeimoje ir yra - cukinija kaip grybai ;) nes mums labai primena grybus, kurių niekaip neprisirenkame dėl didelės erkių baimės ;)
Skaviai atrodo.Panašiai darydavau patisonus.
AtsakytiPanaikintiMes labai mėgstam šitą patiekalą ;)
AtsakytiPanaikinti