7 svogūnai
1,5 stiklinės cukraus
3 v.š. druskos
0,5 l acto 9% (galima pilti kiek mažiau, bus švelnesnė)
1 a.š. j. pipirų
20 g kario miltelių
Cukinijas nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, svogūnus - žiedeliais, sudedame visus priedus ir paliekame pastovėti 12 val. vėsiai.
Atsiranda daug skysčio.
Skanaus!
P.S. Iš šio kiekio gaunasi apie 2,5 l konservuotos cukinijos.
Kaip įdomiai. Ar skanu? Esu ragavusi kažką panašaus, bet ten su aliejumi buvo, tai skonis neblogas, tik rieboka.
AtsakytiPanaikintiDar turi susistovėt ir susimacavot skoniai, bet man kai paragavau - šiaip sau, vyrui sako skanu. Bus matyt žiemą ar susivalgys ar taip ir liks pastovėt lentynoj ;)
PanaikintiDariau pernai metais,dar kaip tycia dviguba norma.. tai visai nesusivalge ir visdar stovi keli stiklainiai... kazkaip karis ir cukinija nesuiderejo sitam recepte :(
AtsakytiPanaikintiNa, pabandžiau iš vienos normos, man kažkaip irgi įtartinai tas skonis, bet va vieną paėmėm ir atidarėm, tiesiog paragaut, nu visai nieko,- valgėm prie keptos mėsos su ryžiais.
PanaikintiTik jau dabar žinau, kad nebekartosiu kitais metais ;) čia jau kaip pirmas bandymas nusiseka, jei prilimpa receptas koks, tai kai pradedi gamint, keletą metų iš eilės ;)
labai skanu ypac su paukstiena,tik as dejau maziau cukraus ir acto
AtsakytiPanaikintiO man nepasakyčiau, kad labai patiko, nes aš nelabai mėgstu karį.
Panaikinti