2021 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Šokoladainis su varškės kremu ir vyšniomis

200 g sviesto

200 g juodo šokolado

3 kiaušiniai

130 g cukraus

100 g miltų persijotų

2 a. š. tamsios kakavos

1 a. š. kepimo miltelių

Varškės kremui:

2 kiaušiniai

80 g cukraus

400 g kreminės varškės ar maskarponės

200 g vyšnių ar kitų rūgščių uogų

Sviestą ir šokoladą istirpinti ant garų vonelės. Kiaušinius išplakti su cukrumi. 

Abi mases sumaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius. Išmaišyti tešlą. 

Varškės kremui išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti kreminę varškę, gerai permaišyti. 

Į skardą įtiesti kepimo popierių ir sudėti 3/4 tešlos. Tada ant viršaus dėti varškės kremą, ant jo išdėlioti uogas, ir supilti likusią tešlą.

Kepti įkaitintoje 175-180*C temperatūros orkaitėje apie 55-60 min.

Prieš patiekiant, gerai atvėsinti. 

Skanaus!

P. S. naudojau kreminę varškę su maskarpone iš kibirėlio. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą