200 g sviesto
200 g juodo šokolado
3 kiaušiniai
130 g cukraus
100 g miltų persijotų
2 a. š. tamsios kakavos
1 a. š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
2 kiaušiniai
80 g cukraus
400 g kreminės varškės ar maskarponės
200 g vyšnių ar kitų rūgščių uogų
Sviestą ir šokoladą istirpinti ant garų vonelės. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
Abi mases sumaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius. Išmaišyti tešlą.
Varškės kremui išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti kreminę varškę, gerai permaišyti.
Į skardą įtiesti kepimo popierių ir sudėti 3/4 tešlos. Tada ant viršaus dėti varškės kremą, ant jo išdėlioti uogas, ir supilti likusią tešlą.
Kepti įkaitintoje 175-180*C temperatūros orkaitėje apie 55-60 min.
Prieš patiekiant, gerai atvėsinti.
Skanaus!
P. S. naudojau kreminę varškę su maskarpone iš kibirėlio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą