(pagal Vytaro Radzevičiaus receptą)
3 kg supjaustytų pomidorų
3 pjaustyti svogūnai
2 galvos česnako
1 st. rudojo cukraus
2 v. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
100 ml alyvuogių aliejaus
1 aitrioji paprika arba 1 a. š. miltelių
šakelė rozmarino arba 1 a. š. džiovinto
šakelė raudonėlio arba 1 a. š. džiovinto
Pomidorus ir svogūnus supjaustome stambiais gabalais, česnaką skiltelėmis. Viską sudedame į aukštesnę skardą. Dedame kepti į įkaitintą 160 C temperatūros orkaitę 2 valandoms.
Tada supilame į puodą, ištraukiame žalumynų šakeles, sublenderiuojame, užkaitiname iki užvirimo. Supilstome į stiklainius ir sandariai užsukame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą