2023 m. spalio 7 d., šeštadienis

Naminis keptas pomidorų padažas

(pagal Vytaro Radzevičiaus receptą)


3 kg  supjaustytų pomidorų

3 pjaustyti svogūnai

2 galvos česnako

1 st. rudojo cukraus

2 v. š. druskos

1 a. š. maltų juodųjų pipirų

100 ml alyvuogių aliejaus

1 aitrioji paprika arba 1 a. š. miltelių

šakelė rozmarino arba 1 a. š. džiovinto

šakelė raudonėlio arba 1 a. š. džiovinto


Pomidorus ir svogūnus supjaustome stambiais gabalais, česnaką skiltelėmis. Viską sudedame į aukštesnę skardą. Dedame kepti į įkaitintą 160 C temperatūros orkaitę 2 valandoms.

Tada supilame į puodą, ištraukiame žalumynų šakeles, sublenderiuojame, užkaitiname iki užvirimo. Supilstome į stiklainius ir sandariai užsukame.



Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą