2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Žalių pomidorų salotos


2,5 kg žalių pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
0,5 kg svogūnų

3 v.š. druskos
250 ml cukraus
125 ml aliejaus
200-250 ml acto 9%

Pomidorus supjaustome nedideliais gabalėliais ir užpilame druska, paliekame pastovėti ~3 valandas. 
Morkas sutarkuojame burokine tarka, paprikas supjaustome siauromis juostelėmis, svogūnus - pusžiedžiais. 
Viską išmaišome puode, supilame aliejų, cukrų, actą. 

Statome puodą ant ugnies, kai užverda, troškiname 10 - 15 min vis pamaišant.

Salotas išpilstome į švarius stiklainius ir užsukame dangteliais.


Skanaus!

P.S. neturėjau prinokusios raudonos paprikos, dėjau žalią ir geltoną, todėl spalviškai kiek skiriasi nuo Inos salotų. Bet manau skoniui nepakenkė. 
Laaabai patiko, tikriausiai bus kartojamas receptas ;))

Šaltinis: čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą