1,5 kg cukraus
4 citrinos
2 a.š. imbiero miltelių
Pomidorus supjaustome nedideliais gabaliukais, suberiame cukrų, lengvai išmaišome ir paliekame maždaug valandai pastovėti, kol atsiras sulčių.
Nutarkuojame citrinų geltonąją žievelės dalį (baltąją dalį nulupame ir išmetame), citrinas supjaustome smulkiais gabaliukais, suberiame ant pomidorų. Suberiame imbierą.
Verdame 1-1,5 val., kol uogienė sutirštės.
Jei norite dar tirštesnės uogienės, galima įdėti krakmolo, pora šaukštų sumaišius su ~50 ml vandens.
Oi kaip idomu. Kaip skonis?
AtsakytiPanaikintiIna, mums tai patiko labaiiii, kažkuo panašu į agrastus, lyg į kivius. Nu labaiiiii.
PanaikintiJei nematytum pomidorų sėklyčių, neatspėtum iš ko ;D
O su kuo ją valgyti? Su manų koše?
AtsakytiPanaikintiKeistas klausimas :D su kuo tik norite, su tuo ir valgykite - su duona, su varškės sūriu, kad ir su jūsų paminėta manų koše ;)
PanaikintiMums labai patiko! Prisivirėm dar... Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiPrašom, smagu, kad patiko ;)
Panaikintieinu ir as gaminti nes seis metais turiu daug zaliu momidoru aciu uz trecepta
AtsakytiPanaikintiLAAABAI SKANU!
AtsakytiPanaikinti