2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Cukinija su kariu


2,5 kg cukinijos
7 svogūnai
1,5 stiklinės cukraus
3 v.š. druskos
0,5 l acto 9% (galima pilti kiek mažiau, bus švelnesnė)
1 a.š. j. pipirų
20 g kario miltelių

Cukinijas nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, svogūnus - žiedeliais, sudedame visus priedus ir paliekame pastovėti 12 val. vėsiai. 
Atsiranda daug skysčio.

Cukinijas su susidariusiu skysčiu pakaitiname apie 5-10 min. ir dedame į stiklainius.



Skanaus!

P.S. Iš šio kiekio gaunasi apie 2,5 l konservuotos cukinijos.



6 komentarai:

  1. Kaip įdomiai. Ar skanu? Esu ragavusi kažką panašaus, bet ten su aliejumi buvo, tai skonis neblogas, tik rieboka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar turi susistovėt ir susimacavot skoniai, bet man kai paragavau - šiaip sau, vyrui sako skanu. Bus matyt žiemą ar susivalgys ar taip ir liks pastovėt lentynoj ;)

      Panaikinti
  2. Dariau pernai metais,dar kaip tycia dviguba norma.. tai visai nesusivalge ir visdar stovi keli stiklainiai... kazkaip karis ir cukinija nesuiderejo sitam recepte :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, pabandžiau iš vienos normos, man kažkaip irgi įtartinai tas skonis, bet va vieną paėmėm ir atidarėm, tiesiog paragaut, nu visai nieko,- valgėm prie keptos mėsos su ryžiais.
      Tik jau dabar žinau, kad nebekartosiu kitais metais ;) čia jau kaip pirmas bandymas nusiseka, jei prilimpa receptas koks, tai kai pradedi gamint, keletą metų iš eilės ;)

      Panaikinti
  3. labai skanu ypac su paukstiena,tik as dejau maziau cukraus ir acto



    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man nepasakyčiau, kad labai patiko, nes aš nelabai mėgstu karį.

      Panaikinti