2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Sviestinis kremas 'Pasaka'

Nuotraukoje Griliažinis tortas puoštas šiuo kremu :)

200 g kambario temperatūros sviesto 82%
1 indelis kondensuoto pieno 'Rududu'

nepilnas puodelis (250ml talpos) labai stiprios juodos pupelių kavos (galima supilti su visais tirščiais).

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros.

Sviestą mikseriu paplakame, jo turi truputį padaugėti ir pašviesėti.


Tada dedame po šaukštą Rududu (visą laiką plakant), ir po šaukštą, vis dar plakant, supilame visą kavą.

Kremas gaunasi labai purus, o su kavos tirščiais netgi labai pikantiškas ;)



P.S. kai neturiu 'Rududu', naudoju paprastą kondensuotą pieną.

Šaltinis: Cipciuko receptai.

2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Griliažinis tortas

Tortinė - 28 cm.          Puodelis - 250 ml.


Biskvitą galima kepti pagal savo išbandytą ar mėgiamą receptą, labai tinka  'Rafaelo'  ar 'Juodojo miško'  tortų biskvitai.
Aš  šį kartą išbandžiau naują receptą:

Biskvitas (norma 1 biskvitui):

2 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
120 g tirpinto margarino arba sviesto
190 ml kefyro
200g miltų
1 a.š. sodos
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. su kaupu kakavos

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.
Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.

Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą - šviesų. Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.

Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

Kremas:
1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%
2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%
1 indelis kondensuoto pieno (397g) 

Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro):
150 g žemės riešutų be odelių
250 g cukraus
sodos ant šaukštelio galo

Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.

Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.

Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

Sirupas biskvitų sulaistymui:
~200 ml virinto šalto vandens
cukraus pagal skonį
galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.

 
Torto surinkimas:
Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame. 
Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu) ir gausiai apibarstome griliažu.





Man puošimui to pačio kremo nebeliko, todėl išsiplakiau kremą 'Pasaka', apie kurį buvau prisiskaičius visokių pagyrų :) ir tikrai kremas nuostabussssss. Tinkamas tiek tortų pertepimams, tiek puošimui.

Kremas 'Pasaka':
200 g sviesto 82%
1 indelis 'Rududu' (neturėjau, tai supyliau nepilną indelį paprasto kondensuoto pieno)
nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos (aš supyliau su tirščiais)

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros.

Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti .
Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą.  

Kremas gaunasi labai purus ir tikrai laaabai skanus. Smagus puošti.




































Skanaus!

P.S. Iškepus 28 cm skersmens biskvitus pagal šį receptą, iš karto jie atrodė kiek plonoki, jau galvojau tortas bus per žemas. Bet kai perpjoviau, susitepiau, papuošiau, gavosi tikrai normalaus aukščio tortas ;)
Tik biskvitas man šiam tortui gavosi per geras, sunkokas. Norėtųsi lengvo lengvo, nes kremas irgi toks tikras, sunkokas ;)
Sekantis mano bandymas bus su kitokiu biskvitu - Rafaelo ar Juodojo miško, o kremai tai laaabai super skanūs ir pats griliažas nuostabus, kaip fabrikiniuose 'Griliažiniuose' saldainiuose.


Šaltinis: SM tortų tema.

Antis medaus - garstyčių padaže

3,150 kg naminė antis
4 v.š. natūralaus medaus
5 a.š. grūdėtų garstyčių (grūdėtų neturėjau, tai aptepiau paprastomis)
kelios šakelės rozmarino
saujelė kmynų
pipirų, druskos

sviesto anties ištrynimui
didelis svogūnas, obuoliai, apelsinas

Išvalytą antį nusausiname, ties šlaunimis keliose vietose praduriame šakute, kad kepant išvarvėtų nereikalingi geltoni taukai.
Gerai įtriname medaus - garstyčių, rozmarino, kmynų pipirų ir druskos mišiniu, dedame į indą, uždengiame ir pastatome parai šaltai.


Anties vidų prieš kepimą įtriname sviestu, po gabalėlį sviesto dedame po kiekviena šlaunele, į vidų kišame supjaustytą į 4 dalis svogūną, obuolius, apelsiną, šakelę rozmarino. Užsiuvame angą.

Antį įkišame į kepimo maišą ir dedame į įkaitintą iki 250*C orkaitę ir iškart sumažinam iki 200*C temperatūrą.

Kepame ~3 val. (laikas priklauso nuo anties didumo).
Praėjus 2 val nuo kepimo pradžios, ištraukiame skardą ir aplink antį apdėliojame obuolius, bulves.

Bulves galima 1-2 val. (kol kepa antis) palaikyti aliejaus-česnako-kmynų mišinyje arba kepti apibarsčius druska ar bulvių prieskoniais.

Prieš kepimo pabaigą, skardą ištraukiame, prakerpame kepimo maišą, ir dar trumpai pakepame antytę kol gražiai apskrus.


Antį išėmus iš orkaitės iš karto nepjaustome, nes išbėgs mėsos sultys, leidžiame pastovėti maždaug 10 min.


Skanaus!


Šaltinis  čia.

Skruzdėlynas



6 dideli kiaušiniai
3 v.š. spirito 96% (arba degtinės, tik truputį daugiau)
~ 700 g miltų 550D (kad suminkyta tešla nebūtų kieta, vos limpanti prie rankų).

aliejaus kepimui  (naudoju 'Natura')


Išplakame kiaušinius, pilame spiritą, beriame persijotus miltus po truputį, maišome. Kai jau neina maišyti, minkome, tešla neturi būti kieta, dar vos limpanti prie rankų.
Rankas ir stalą gausiai patepame aliejumi.
Tešlą galima padaužyti kočėlu, sako iškepusiame būna daugiau pūslelių.
Ant aliejuoto stalo kuo ploniau kočiojame tešlą, vos ne permatomai, pjaustome stačiakampiais ar kvadratais.
Įkaitiname puode aliejų.
Iškočiotus gabalėlius iškart imame nuo stalo ir metame virti.


Metame po kelis gabalėlius, lengvai šakute pataisome jei labai susiraitė įkrisdamas.
Verdame iki rausvos spalvos.
Tai vyksta labai greitai, reikia žiūrėti, kad nedegtų.
Iškepusius gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio.

Sirupas:
1 stiklinė dirbtinio medaus
0,5 stiklinės cukraus
~30-50 ml vandens

Verdame apie 5-10 min (galima ir 15 min, žiūrint koks kietumas patinka), kol pradeda lengvai tysti nuo šaukštelio ar įlašinus į šaltą vandenį susiformuoja rutuliukas.
Jei atvėsęs sirupas labai kietas, įpilame karšto vandens ir išsukame, kad eitų sulaistyti.


Imame didelę lėkštę ir dėliojame skruzdėlyną, vis palaistome sirupu.



Skanaus!


Mielinis Kalėdų senelis

Iš šių  bandelių tešlos  pusės normutės suraitėmė Kalėdoms pora minkštų kvapnių saldžių seneliukų :))

Tortas 'Snickers'as

Tortinė - 26 cm.     Stiklinė - 250 ml.

Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų  (~330g) 
1 stiklinė cukraus (200g)
0,5 skardinės kondensuoto pieno "Rududu"
1 stiklinė grietinės
1 a.š. gesintos sodos


Visus produktus išplakame mikseriu. Pusę tešlos supilame i formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame  iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (originaliame recepte rašo kepti 15 min, bet man niekada per tiek laiko neiškepa).

Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.


Grietinėlės kremas:
400 ml grietinėlės
2 v.š. cukraus


Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
 
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės kondensuoto pieno 'Rududu' (kambario temperatūros)
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g pakepintų žemės riešutų

Minkštą sviestą išplakame mikseriu. Supilame dalimis kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakame iki vientisos masės.
Suberiame pakepintus ir susmulkintus riešutus, lengvai išmaišome.

Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado
50 ml. pieno

Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus

Vandenyje ištirpiname cukrų.


Torto surinkimas:
Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu, paspaudžiame, kad būtų lygus.

Jei kartais iškepa pilvoti biskvitai, galima formuoti pusapvalį tortą jų nelyginant, nenupjaustant.


Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle, arba sviestiniu kremu.

Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu - kaip tik patinka ;)

Skanaus!

P.S. Tortas iš tiesų skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo. Tad jei darote kažkokiai progai - kepkite jį iš anksto.
 
Šaltinis:  SM receptu pasidalino Daividija.

Bezė kremas

167,5 g baltymų
335 g cukraus
100 g vandens
citrinos rūgšties

Atsverti cukrų į virimo puodelį, supilti vandenį ir užkaisti virti sirupą, jokiu būdu nemaišyti.
Kai užvirs, ir pradės tolygiai kunkuliuoti, galima pradėti plakti baltymus. Juos dėti tik į labai švarų indą ir plakti iki standžių putų, suberti rūgštelę.
Patikrinti sirupą šakute ar sąvaržėle, greitai įkišti ir papūsti, jei tįsta plonais siulais, tada galima plikinti baltymus. Jei dar nesipučia, dar pavirti. Reikia labai stebėti, kad nepervirtų.
Nesustojant plakti, plona srovele tarp šluoteles ir indo krašto lėtai pilti sirupą.
Plakti tol, kol kremas gerokai atvės ir taps blizgus blizgus.

Tada bezė kremą krėsti į konditerinį maišą ir puošti dekoruoti tortus. Iš likučio galima pasidžiovinti morengų.
Šiuo kremo kiekiu eina apipuošti gana nemažą ~30 cm skersmens tortą.

Puošimai bezė kremu:







2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Tortas 'Varškinis gaivumėlis'

Tortinė - 28 cm

Biskvitas ('Rafaelo svajonė')
5 dideli kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių

Pertepimui:
420g grietinėlės
3 v.š. cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės

'Oetker' persikų skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)
'Oetker' vyšnių skonio želė 1 pakelis +250 ml vandens (pasigaminti iš vakaro)

pagal pomėgį galima įdėti konservuotų vaisių

Biskvitų sulaistymui:
300-400 ml virinto šalto vandens
2 citrinų sultys 
1-2 a.š. cukraus



Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidalinti į 3 lygias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15-18 min., kol gražiai parausta. Tikrinti mediniu pagaliuku.

Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakti varškę ir per burokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti. Viską lengvai išmaišyti.

Gerai sulaistyti biskvitus, sutepti tortą. Puošti pagal nuotaiką ;)


Skanaus!



Šaltinis: SM, receptu pasidalino Olesta.

Tortas 'Rafaelo svajonė'


Tortinė - 24 cm

Biskvitas:
5 dideli kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių

Kremas:

1 indelis kondensuoto pieno kambario temperatūros
200g kambario temperatūros sviesto 82 %
450g grietinėlės 35%
50g kokoso drožlių

citrinos rūgštelės

Biskvitų sulaistymui:
400 ml virinto šalto vandens
2 citrinų sultys 
1-2 a.š. cukraus


Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidalinti į 4 lygias dalis (jei torto skersmuo didesnis, tada galima dalinti į 3 dalis) ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15 min., kol vos parausta.


Suplakti grietinėlę ir padėti i šaldytuvą, kambario tempratūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokosą, dar paplakti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Po to sudėti grietinėlę ir gerai sumaišyti abi mases į vieną.

Gerai sulaistyti biskvitus, sutepti tortą. Puošti pagal nuotaiką ;)




Skanaus!



Šaltinis: SM tortų temose.

Šokoladinis tortas su varškės kremu

Tortinės dydis - 28 cm.
Tešlos norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos

Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilti i kiaušinių masę, įdėti kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišyti. Pilti į norimą formą ir kepti 180 C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min.  Patikrinti su pagaliuku.

Kremas:
1,5 indelio grietinėlės 36%   (po 420 ml)

750g kreminės varškės (naudoju Emilki arba President)
1 indelis kondensuoto pieno

truputis citrinos rūgštelės
Išplakti gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su citrinos rūgštele. Po truputį dalimis įplakti varškę ir kondensuotą pieną.
Lakštų sulaistymui: 
500ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
2-3 a.š. cukraus

Šokolado masė:
150 -200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
50-80 g sviesto

Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.


Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, dedame 1/4 varškės kremo, palaistome šokoladine mase, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, vėl varškės kremą ir šokoladą, tada - trečiąjį biskvito sluoksnį, varškę, šokoladą ir uždedame paskutinįjį biskvitą, šiek tiek jį paspaudžiame rankomis, sulaistome, ir likusia grietinėle aptepame ir aplyginame torto šonus ir viršų.

Papuošimas - kaip kam patinka ;)
Galima tiesiog paprastai palaistyti tirpinta šokolado mase.

Galima puošti plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu. Galima ir bezė kremu.
Aš kartais darau labai skanų kremą - šokoladinį ganašą –  santykiu 1:1 grietinėlė ir juodas šokoladas.  

Šį kartą puošėme kalėdiškai - šokoladinėmis eglutėmis. Ant sviestinio popieriaus nupiešiau ištirpinto juodo šokolado eglutes spausdama jį per konditerinį maišelį. Kai eglutės sustingo, nuėmus nuo popieriaus, prilipinau prie torto šonų.





































Skanaus!

P.S. šis tortas tapo mūsų šeimos favoritu ;)

Skanusis tortas dukrytės 6-ajam gimtadieniui - Drugelio formos ;)

Formos skersmuo - 28 cm. Tortas pjautas pusiau ir sudėtas atvirkščiai, iš išpjautų kampučių suformuota galvytė. 
Puoštas 'šlapia' bezė ir spalvotais pabarstukais.

Dėl biskvitų sulaistymo - jei nemėgstate šlapių tortų, vandens kiekį mažinkite, manau pakatų ir kokių 250-300 ml.







Tortas 'Juodasis miškas'

Tortinės dydis - 28 cm.
Tešlos norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos

Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilti i kiaušinių masę, įdėti kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišyti. Pilti į norimą formą ir kepti 180 C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min.  Patikrinti su pagaliuku.

Kremas:
1,5 indelio grietinėlės 36%   (po 420 ml) 
5-6 v.š. cukraus

0,5 a.š. citrinos rūgštelės
Išplakti gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su cukrumi ir rūgštele.
Idaras:
400g  vyšnių be kauliukų (dedu šaldytas, o atitirpintu skysčiu sulaistau biskvitus)

Lakštų sulaistymui: 
300ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
2-3 a.š. cukraus

Šokolado masė:
200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
50-80 g sviesto

Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.


Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, suberiame pusę vyšnių, dedame trečdalį plaktos grietinėlės kremo, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, pilame šokolado masę, dedame trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistome, ant jo - likusias vyšnias ir antrąjį trečdalį grietinėlės, uždedame paskutinį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame rankomis, sulaistome, likusia grietinėle aptepame aplyginame torto šonus ir viršų.

Papuošimas - kaip kam patinka ;)
Galima tiesiog paprastai palaistyri tirpinta šokolado mase.

Galima plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu. Galima puošti bezė kremu.
Aš kartais darau labai skanų kremą - šokoladinį ganašą – 1:1 grietinėlė ir juodas šokoladas.  


 Torto pjūvis nelabai vykęs, nes niekada nespėju :DDD


Skanaus!

Šaltinis: SM tortų temose ;)


Šokoladinis ganašas

300g grietinėlės 36 % 
300g juodo šokolado

Grietinėlę užvirti, sudėti sutrupintą šokoladą ir gerai ištirpinti maišant. Atšaldyti - būtinai bent per naktį, o dar geriau visą parą, tada gerai išplakti mikseriu ir puošti.

Galima naudoti ir puošimui, ir pertepimui, ir plikytų pyragėlių įdarui :) Jo skonis nuostabus, primena triufelius.

Taip atrodo išplaktu ganašu puoštas tortas ;)


Užkandinis krekerių tortas

150g sūrių krekerių 'Žuvyčių'
200g fermentinio sūrio
3 kiaušiniai
300g krabų lazdelių
400g neriebaus majonezo
prieskonių pagal skonį

Kiaušinius išverdame kietai, ataušiname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Sūrį taip pat sutarkuojame, krabų lazdeles supjaustome kubeliais.
Viską sumaišome: kiaušinius, krekerius, sūrį, krabų lazdeles ir majonezą.
Leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kad viskas susigertų.
Tada statome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skanaus!

P.S. aš dar įpjausčiau marinuotų agurkėlių. Jie suteikė gaivumo ir traškumo ;)
Šaltinis: SM.

Gustavo meduolių tortas

500g meduolių (aš dėjau šokoladinius)
500g grietinės 30%
3 v.š. cukraus pudros
4 gerai išnokę bananai

Į grietinę sudedame cukraus pudrą ir išmaišome.
Į išardomą torto formelę sutrupiname trečdalį meduolių, paskleidžiame lygiu sluoksniu.
Ant jų viršaus užpilame apie ketvirtadalį viso kremo.
Bananus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Ant pirmo kremo sluoksnio išdėliojame pusę bananų. Ant jų šiek tiek kremo, tik nedaug.
Ir vėl ant viršaus beriame sluoksnį trupintų meduolių, vėl pjaustytų bananų ir užpilame likusį kremą.
Viršų papuošiame trupintais meduoliais ir dedame tortą į šaldytuvą, kokiam pusdieniui, kad pastingtų.



Prieš patiekiant ant stalo, tortuką galima puošti tirpintu šokoladu, spalvotais pabarstukais, riešutais.

Skanaus! 

P.S. kitą kartą į grietinę bandysime pridėti įvairių spalvų želė gabaliukų :)

Morengai


125g baltymų
250g cukraus pudros
vanilinio cukraus
citrinos rūgšties

dėl spalvos galima įberti kakavos, maistinių dažų (aš įbėriau truputėlį sausų gėrimo Zuko miltelių, tai jie dar ir daugiau rūgštelės pridavė :)

Baltymus išplakti iki standžių putų, tada suberti dalimis pusę cukraus pudros, vanilinį cukrų, rūgštelę. Bebaigiant plakti suberti likusią pudrą. 

Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti norimos formos ir norimo dydžio morengiukus.

Džiovinti  90-100 C temperatūros orkaitėje ~1,5-2 val. Džiovinimo laikas priklauso nuo morengiukų dydžio.


Skanaus!