Biskvitas:
5 dideli kiaušiniai
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno kambario temperatūros
200g kambario temperatūros sviesto 82 %
450g grietinėlės 35%
50g kokoso drožlių
citrinos rūgštelės
230g cukraus
230g miltų
65g aliejaus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno kambario temperatūros
200g kambario temperatūros sviesto 82 %
450g grietinėlės 35%
50g kokoso drožlių
citrinos rūgštelės
Biskvitų sulaistymui:
400 ml virinto šalto vandens
2 citrinų sultys
1-2 a.š. cukraus
Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidalinti į 4 lygias dalis (jei torto skersmuo didesnis, tada galima dalinti į 3 dalis) ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15 min., kol vos parausta.
Suplakti grietinėlę ir padėti i šaldytuvą, kambario tempratūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokosą, dar paplakti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Po to sudėti grietinėlę ir gerai sumaišyti abi mases į vieną.Gerai sulaistyti biskvitus, sutepti tortą. Puošti pagal nuotaiką ;)
Skanaus!
Šaltinis: SM tortų temose.
si recepta atradau gal pries 3metus,bet va jau gerus metus nei pati dariau nei kas pavaisinos siuo nuostabiu turtu.Tad vyro gimtadienis ir tai kad liko 2dienos iki gimdimo(bet manau veluos kaip ir dauguma pirmuju) nuostabi proga padaryt. kremai isplakti liko tik sutepti :) aciu uz nuostabu recepta!tikrai vertas demesio :-)
AtsakytiPanaikintias laukiuosi liko dvi dienos iki termino beto ryt vyro gimtadienis ir taip uzsimaniau sio torto kad net dabar seile tysta:-) nors recepta zinau jau 3metus bet niekur neuzsirasiau. smagu kad galima rasti bloguose.Aciu!
AtsakytiPanaikintiVaida, kaip gera skaityt. Sėkmės Jums visiems ;))
PanaikintiTuriu tokia "zalia" klausima apie biskvita: mano orkaite maza, tai visu triju daliu negaliu sutalpinti vienu kartu. Ar nieko, kad dalis teslos palauks, kol kita dalis iskeps? Aciu uz pagalba ;)
AtsakytiPanaikintiVisada kepu atskirai, nes neturiu tiek vienodu formų, ir visada iškepa ir iškyla puikiai ;)
PanaikintiLabai noriu išbandyti tortą Raffaello. Dar niekada nekepiau torto, todėl turiu klausimėlį :) Ar gaminant biskvitą, kiaušinių trynius reikia atskirti nuo baltymo? Nes recepte parašyta: “Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals”. Nesakoma, kad reikia atskirti. Bet gal kitoms ir taip aišku. Nes man tai neaišku :) Būčiau labai dėkinga už atsakymą :)
AtsakytiPanaikintiTaip, jei parašyta - kiaušinius, tai ir plakame kartu ir trynį ir baltymą.
PanaikintiO kur reikia atskirti, visada tai akcentuojama, ir su atskirai išplaktais baltymais reikia elgtis atsargiai, juos labai lengvai atsargiai įmaišyti į tešlą.
Sėkmės kepant ;)
Labai dėkoju už atsakymą! :) Išbandysiu jau rytoj! O jei mikserio neturiu, gal blenderis man pasitarnautų, ar rankiniu būdu geriau?
PanaikintiLina, rankiniu būdu tikrai taip neišsiplaka kaip mikseriu, o blenderis manau tiktų - vis geriau nei ranka ;)
Panaikintilabas, as katik plakiua blenderiu, tai labai gerai gavosi :) tikiuosi nepasikeis niekas ant rytojaus kai valgyti reikes :P pertepimas tai labai skanus. ir dar nezinau ar gerai dariau, bet nesunaudojau as tiek to skyscio sulaistymui. Bijojau, kad nebutu per slapias. Mano manymu pilnai uztektu vienos citrinos.
AtsakytiPanaikintiDeimante, jei jau išsiplakė gerai, tai iki ryt ir nepasikeis ;)
PanaikintiNa, o sulaistymas čia individualu, aš kartais sulaistau, kartais irgi ne viską. O dėl rūgštelės irgi kaip kada, žiūrint kokio dydžio citrinos, kiek sulčių išbėga. Reikia visada ragauti ir pasidaryti kad būtų skanu sau ;)
Labas vakaras Jolanta, sumasciau velykoms iskepti sita tortuka ir norejau paklausti del kiausiniu jeigu jie nedideli o vidutinio dydzio gal galima deti vienu daugiau? Ir kaip del aliejaus kiek cia butu 65gr mazdaug nes neturiu svarstykliu. Aciu :-)
AtsakytiPanaikintiEgle, jei nedideli, galima manau. O aliejaus 1 valgomas šaukštas = 20 g.
PanaikintiAciu labai uz atsakyma :) Laukiu savaitgalio kada ir pabandysiu sita tortuka :)
PanaikintiSėkmės ;))
PanaikintiNa ryt darau šitą tortą dukrytei neštis į darželį.paršysiu, kaip gavosi
AtsakytiPanaikintiLauksiu įspūdžių ;)
PanaikintiLabas, noreciau pagaminti si torta bet man iskilo vienas neaiskumas, kokia turetu buti gietinele? kokio reibumo ir kiek laiko plakti? :) cia butu mano pirmas tortas kuri gaminciau, todel nelabai zinau :) o dar kur reikia ta citrinos rugstele deti ? :)
AtsakytiPanaikintiGrietinėlė visų tortų plakamiems kremams naudojama tik 36% riebumo, nes kita neišsiplaka gerai. O plakame, kol sustandėja. Plakant beriu cukrų ir citrinos rūgštelę - ir dėl geresnio išsiplakimo ir dėl skonio.
PanaikintiNa, kad nebūtų vien saldumas, o trupučiuką ir gaivi rūgštelė burnoje.
PanaikintiSveiki, vakar pabandziau issikepti jusu tortuka ir susiduriau su keliais nesklandumais. Issikepiau 3 biskvitus, nes forma buvo 26 cm ir sulaisciau tik 300 ml, nes man pasirode per daug 400 ml, kai kremas buvo paruostas mazdaug praejus gerom 40 min emiau torta sutepinet ir mano biskvito lakstai buvo tokie slapi, kad nejo nuimti nuo kepimo popieriaus... ka dariau blogai?Kremo man pasirode per daug ir viso nesutepiau, nes ir taip gavosi ganetinai riebus. Kokie butu pastebejimai ka dariau blogai? Noreciau iskept sita torta dukreles gimtadieniui, todel cia buvo bandomasis ir pasirode nevykes:)
AtsakytiPanaikintiNereikėjo kepti 3 biskvitų, manau būtų užtekę ir 26 cm formai tos tešlos, gal kiek plonesni būtų gavęsi perpjauti biskvitai ir tiek. Dažniausiai tortams dabar kepami 2 biskvitai, jie pjaunami pusiau, gauname 4 plonučius - ir tas kremo kiekis ant 4 biskvitų ir viso torto šonų pasiskirsto ir jo nebelieka.
PanaikintiApie laistymą - kaip jums čia atrodė laistyti biskvitus ant kepimo popieriaus - visai nesuprantama, juos laistome padėję ant tortinės, padėkliuko, sulaistome, tepame kremą, dedame sekantį biskvitą, sulaistome, vėl tepame kremą...
Kremo nebūna perdaug niekada :DDDD
Mano pastebėjimai kokie? Pats svarbiausias dalykas - kepant pirmą kartą nebandytą patiekalą/tortą/kepsnį/sausainį - laikytis receptūros, gamybos proceso, jo eigos - ir viskas gausis.
Aciu uz atsakyma dabar supratau kur buvo mano klaidos:) tai buvo mano pirmas bandymas kepti torta:) ne visai laikantis eigos, bet skonis puikus ypac po keliu dienu.
PanaikintiSėkmės jums, tikrai kitą kartą pavyks gerai ;)
Panaikintiskanumelis sis tortukas o ypac su zemes riesutais vietoj kokoso. tiesiog leidziasi burnoje. kepiau pagal recepta ir gavosi puikiai. siandien dar pora isepiau gavosi liuks. aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiMilda, smagu, kad gavosi. Skanių tortų :) dabar eilė Juodam miškui :D
PanaikintiLabai geras receptas, gaminau 4is kart ir sveciai prase ideti namo likucius! Pakeiciau siek tiek recepta - idejau tik viena spaudimuka citrinos (kokie 2 arb sauks), imeciau druskos i tesla ir krema; i sulaistyma dejau biski romo esencijos ir kokosu esencijos bei migdolu esencijos - i krema irgi migdolu esencija dejau ir biski kokoso. Visad dedu druska i saldumynus nes skoni pagyvina o esencijos man irgi lb tiko tai galima laisvai paexperimentuot. Citrinos sulciu tik perdaug MANO skoniui nors kitiems patiko nes gaunas kaip citrinu tortas labiau. Bet tikrai nuostabus receptas ir labai gerai aprasytas pvz kempines kepe butent 15min ir kremo kaip tik kiek reik. Aciu!
AtsakytiPanaikintiSmagu skaityt, kad patiko ;)
PanaikintiMan citrina labai patinka, todėl aš jos dedu visur, beveik į visų tortų sulaistymus, bet žinoma, galima pagal savo skonį adaptuot.
Skanaus Jums!
Laba , norejau paklausti ar i krema nereikia standiklio ar zelatinos?
AtsakytiPanaikintiTikrai nereikia ;)
PanaikintiSveiki. Pasidariau kremą pagal instrukciją, bet man jis gavosi ne vientisas, o kaip varškė, paleido skystį. Kame esmė???
AtsakytiPanaikintiTiesiog perplakėte grietinėlę, arba patį sviestą. Jei sujungiant juos abu į vientisą kremą, išsiskyrė vanduo, gal smarkiai mikseriu dar paplakėte. Reikia tik išmaišyti.
PanaikintiNa, priežasčių gali būti kelios, gal nevienodos temperatūros buvo kondensuotas ir sviestas, juos būtina bent pusę paros palaikyti prieš plakimą kambario temperatūroje.
Tikrai geras receptukas :)
Panaikintigal galite pasakyti puošėt čia su grietinėle? jeigu taip kokiu santykiu grietinėlė cukrus?
AtsakytiPanaikintiCukraus kiekis sudaro maždaug 1/4 grietinėlės svorio. Taigi jei 420 g grietinėlės - gaunasi apie 100 g cukraus + 1/4 a.š. citrinos rūgšties.
PanaikintiPrieš plakant, grietinėlę būtina gerai atšaldyti. Aš laikau parą šaldytuve.
Labuka.as si torta esu kepusi ne karta ir puikiai pavyksta.seimai begalo patinka,o ypac mano smaliziui vyrui.
AtsakytiPanaikintiLaba. O si tortuka galima laikyti 3-4 dienas iki valgymo?
AtsakytiPanaikintiGalima.
PanaikintiSveiki. Kituose pnašiuose rafaelo receptuose skaičiau, kad reikia į kremo masę dėti 2 pakelius grietinėlės standiklio, bet jūsų recepte jo nėra. Tai norėjau pasiklausti, ar nededant grietinėlės standiklio kremas gaunasi pakankamai standus, neišbėga sutepus? Tortas ir be standiklio gaunasi pakankamai tvirtas? :)
AtsakytiPanaikintiDėjau tik patį pirmąjį kartą, bet man nepatiko, man jautėsi tas sintetinis skonis.
PanaikintiJei gerai išsiplaka grietinėlė, laikosi ir be standiklio. Nededu nei į vieną kremą to standiklio, kremai tvirti, sutepus iškart kišu į šaldytuvą visus tortukus.
Pabandykit šį tortą: http://ledireceptai.lt/receptai/rafaelo-tortas/60 Tikrai labai skanus. :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, bet receptas tai beveik vienodas kaip ir aš aprašius :)
PanaikintiAčiū , labai skanus ! Dėl citrinos pabijojau ir dėjau tik vieną, bet ji vos jaučias ir nebūtų 2 manau per daug. Dar dėjau maltų migdolų, nes reikia jų rafaelo skoniui pilnam. Super tortas !!!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikinti