Tortinė - 26 cm. Stiklinė - 250 ml.
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų (~330g)
1 stiklinė cukraus (200g)
0,5 skardinės kondensuoto pieno "Rududu"
1 stiklinė grietinės
1 a.š. gesintos sodos
Visus produktus išplakame mikseriu. Pusę tešlos supilame i formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (originaliame recepte rašo kepti 15 min, bet man niekada per tiek laiko neiškepa).
Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
Grietinėlės kremas:
400 ml grietinėlės
2 v.š. cukraus
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės kondensuoto pieno 'Rududu' (kambario temperatūros)
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g pakepintų žemės riešutų
Minkštą sviestą išplakame mikseriu. Supilame dalimis kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakame iki vientisos masės.
Suberiame pakepintus ir susmulkintus riešutus, lengvai išmaišome.
Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado
50 ml. pieno
Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Vandenyje ištirpiname cukrų.
Torto surinkimas:
Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu, paspaudžiame, kad būtų lygus.
Jei kartais iškepa pilvoti biskvitai, galima formuoti pusapvalį tortą jų nelyginant, nenupjaustant.
Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle, arba
sviestiniu kremu.
Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu - kaip tik patinka ;)
Skanaus!
P.S. Tortas iš tiesų skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo. Tad jei darote kažkokiai progai - kepkite jį iš anksto.
Šaltinis: SM receptu pasidalino Daividija.