Tortinės dydis - 28 cm.
Tešlos norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos
Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos
Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilti i kiaušinių masę, įdėti kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišyti. Pilti į norimą formą ir kepti 180 C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min. Patikrinti su pagaliuku.
Kremas:
1,5 indelio grietinėlės 36% (po 420 ml)
5-6 v.š. cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
Kremas:
1,5 indelio grietinėlės 36% (po 420 ml)
5-6 v.š. cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
Išplakti gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su cukrumi ir rūgštele.
Idaras:
400g vyšnių be kauliukų (dedu šaldytas, o atitirpintu skysčiu sulaistau biskvitus)
400g vyšnių be kauliukų (dedu šaldytas, o atitirpintu skysčiu sulaistau biskvitus)
Lakštų sulaistymui:
300ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
2-3 a.š. cukraus
Šokolado masė:
200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
50-80 g sviesto
Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.
Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, suberiame pusę vyšnių, dedame trečdalį plaktos grietinėlės kremo, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, pilame šokolado masę, dedame trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistome, ant jo - likusias vyšnias ir antrąjį trečdalį grietinėlės, uždedame paskutinį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame rankomis, sulaistome, likusia grietinėle aptepame aplyginame torto šonus ir viršų.
Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, suberiame pusę vyšnių, dedame trečdalį plaktos grietinėlės kremo, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, pilame šokolado masę, dedame trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistome, ant jo - likusias vyšnias ir antrąjį trečdalį grietinėlės, uždedame paskutinį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame rankomis, sulaistome, likusia grietinėle aptepame aplyginame torto šonus ir viršų.
Papuošimas - kaip kam patinka ;)
Galima tiesiog paprastai palaistyri tirpinta šokolado mase.
Galima plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu. Galima puošti bezė kremu.
Galima plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu. Galima puošti bezė kremu.
Aš kartais darau labai skanų kremą - šokoladinį ganašą – 1:1 grietinėlė ir juodas šokoladas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą