2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Burokėliai su cukinija

Labai skanus garnyras, tinkantis žiemai prie mėsytės, ir ne tik,  ;)


1 kg burokėlių
1 kg cukinijų
0,5 kg svogūnų


0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
1 v. š. druskos


Sutarkuoti burokine tarka nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukiniją, sutarkuoti taip pat su burokine tarka, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau pakepinti skaniau ir aromatingiau) ir sudėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min.

Sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Skanaus!


Recepto šaltinis: SM - Diasaja.

8 komentarai:

  1. super super. Pabandžiau, reiks pakartoti. Tik dar žolelių įdėjau nuo savęs.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai skani, o pastovejus 'susimacavojus' dar skanesnė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanu vietoj cukinijos dėti moliūgą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Asta, tikrai tikiu ;) nes jau ir su paprika konservuojant dažniau moliūgą naudoju, nei cukinijas.

      Panaikinti
  4. kiek mazdaug 0.5l talpos stiklainiu gaunasi is vienos normos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visa masė sudaro apie 3 kg, tai maždaug galima paskaičiuoti ;)

      Panaikinti