2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Morengai


125g baltymų
250g cukraus pudros
vanilinio cukraus
citrinos rūgšties

dėl spalvos galima įberti kakavos, maistinių dažų (aš įbėriau truputėlį sausų gėrimo Zuko miltelių, tai jie dar ir daugiau rūgštelės pridavė :)

Baltymus išplakti iki standžių putų, tada suberti dalimis pusę cukraus pudros, vanilinį cukrų, rūgštelę. Bebaigiant plakti suberti likusią pudrą. 

Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti norimos formos ir norimo dydžio morengiukus.

Džiovinti  90-100 C temperatūros orkaitėje ~1,5-2 val. Džiovinimo laikas priklauso nuo morengiukų dydžio.


Skanaus!

7 komentarai:

  1. sakykite prasau, del ko morengai galejo paruduoti? parudavo po kokiu 20 minuciu
    orkaite elektrine, orkaites knyguteje net parasyta kad morengus kept 120 C apie 80-100 min su ventiliatoriumu, taip ir dariau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kirilai, ko gero per karštai įkaitintoje orkaitėje. Aš džiovinu 90-100 * C temperatūros (ir NE daugiau) orkaitėje ~1,5-2 val. Džiovinimo laikas priklauso nuo morengiukų dydžio.
      jei jums parudavo, vadinasi - perkepė, o juos reikia džiovinti, geriau mažiau karščio ir ilgiau.

      Panaikinti
  2. Sveiki,
    Gaminome šiuos morengus, tačiau susidūrėme su maža problemėle: tešla nors ir gan tiršta, bet sudarius morengus, tešla išbėgo, nebeteko savo formos. Gal žinote, kame problema? Viską dėjome pagal receptą, kaip ir nurodėte.
    Lauksime atsakymo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne tirštume esmė, o išplakime, matyt per trumpai plakėte. Išplakus baltymus, apvertus dubenį - jie turi likti dubenyje, neiškristi ;)

      Panaikinti
  3. O gal zinote kodel morengai iskepti ir nakti pastoveje kamb.temperaturoje istizo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arba neiškepė,- neišdžiūvo labai gerai, arba namuose labai drėgna. Įvairių priežasčių gali būti :)

      Panaikinti