2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Šokoladinis ganašas

300g grietinėlės 36 % 
300g juodo šokolado

Grietinėlę užvirti, sudėti sutrupintą šokoladą ir gerai ištirpinti maišant. Atšaldyti - būtinai bent per naktį, o dar geriau visą parą, tada gerai išplakti mikseriu ir puošti.

Galima naudoti ir puošimui, ir pertepimui, ir plikytų pyragėlių įdarui :) Jo skonis nuostabus, primena triufelius.

Taip atrodo išplaktu ganašu puoštas tortas ;)


10 komentarų:

  1. O grietinele tik pasildyti ar virti iki kol burbuliukai sonuose prades darytis? Nes teko daryt karameliny ganasa ir kazkaip galutiniam varijante grietinele persiplake nes visai nesiplake iki standumo,nors atrodo, kad viska tinkamai sudejau ir tinkamos konsistencijos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš užverdu, bet neverdu, sumetu šokoladą ir išmaišau, išjungiu. Būtina labai gerai atšaldyti ir kuo ilgiau, tada tikrai išsiplaka.
      Na, o karamelinį pagaminti - žyyymiai sunkiau, bet principas tas pats.

      Panaikinti
  2. o jei grietinele tik 25% ar imanoma padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai pavėlavau, bet nesigaus. Turi būti 35-36% riebumo.

      Panaikinti
  3. As bandysiu kiek svelnesi krema daryt t.y. deti maziau sokolado, tikiuosi skanus gausis kremas..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šis kremas gaminamas pagal tokias proporcijas, ir nėra jis aštrus :D

      Panaikinti
  4. Atsakymai
    1. Na, puošimui nelabai gal jau bus gražu, bet pertepimui aš sunaudočiau.

      Panaikinti