2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Šokoladinis tortas su varškės kremu

Tortinės dydis - 28 cm.
Tešlos norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos

Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilti i kiaušinių masę, įdėti kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišyti. Pilti į norimą formą ir kepti 180 C temperatūros orkaiteje apie 20-30 min.  Patikrinti su pagaliuku.

Kremas:
1,5 indelio grietinėlės 36%   (po 420 ml)

750g kreminės varškės (naudoju Emilki arba President)
1 indelis kondensuoto pieno

truputis citrinos rūgštelės
Išplakti gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su citrinos rūgštele. Po truputį dalimis įplakti varškę ir kondensuotą pieną.
Lakštų sulaistymui: 
500ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
2-3 a.š. cukraus

Šokolado masė:
150 -200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
50-80 g sviesto

Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.


Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, dedame 1/4 varškės kremo, palaistome šokoladine mase, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, vėl varškės kremą ir šokoladą, tada - trečiąjį biskvito sluoksnį, varškę, šokoladą ir uždedame paskutinįjį biskvitą, šiek tiek jį paspaudžiame rankomis, sulaistome, ir likusia grietinėle aptepame ir aplyginame torto šonus ir viršų.

Papuošimas - kaip kam patinka ;)
Galima tiesiog paprastai palaistyti tirpinta šokolado mase.

Galima puošti plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu. Galima ir bezė kremu.
Aš kartais darau labai skanų kremą - šokoladinį ganašą –  santykiu 1:1 grietinėlė ir juodas šokoladas.  

Šį kartą puošėme kalėdiškai - šokoladinėmis eglutėmis. Ant sviestinio popieriaus nupiešiau ištirpinto juodo šokolado eglutes spausdama jį per konditerinį maišelį. Kai eglutės sustingo, nuėmus nuo popieriaus, prilipinau prie torto šonų.





































Skanaus!

P.S. šis tortas tapo mūsų šeimos favoritu ;)

Skanusis tortas dukrytės 6-ajam gimtadieniui - Drugelio formos ;)

Formos skersmuo - 28 cm. Tortas pjautas pusiau ir sudėtas atvirkščiai, iš išpjautų kampučių suformuota galvytė. 
Puoštas 'šlapia' bezė ir spalvotais pabarstukais.

Dėl biskvitų sulaistymo - jei nemėgstate šlapių tortų, vandens kiekį mažinkite, manau pakatų ir kokių 250-300 ml.







36 komentarai:

  1. Sveiki,nusprendziau ir as pagaminti si tortuka Velykoms, tik iskilo klausimas, ar tortas gerai sustingsta? Ta prasme kremas? Ar nereikia zelatinos? Buciau labai dekinga jei atsakytumete:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Agne, tikrai nereikia želatinos, juk išsiplaka labai gerai standžiai grietinėlė ir kai palaikai šaldytuve suteptą išvis susistovi gražiai. Na, foto gi matote ;)

      Panaikinti
  2. Sveika, Jolanta. Gal esate ragavusi parduotuvės IKI pyrago "Naktis" (seniau vadinosi tiesiog kondensuoto pieno pyragu)? Įdomu, ar jūsų šitas torto receptukas panašus, nes vis smagiau namie pasigaminti, o parduotuvinis pyragas mūsų šeimoje dažnai kaip už ausies sueina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Justina, nesu ragavus ko gero to pyrago ;) O šitas mano tortukas labai paprastas, lengvai pagaminamas, tad pabandykit kokį kartą ir palyginsit ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą. Bandysim ir atsiliepimus parašysim ;)

      Panaikinti
  3. Isbandziau Jusu torta :)
    Siaip jis nesigavo toks grazus kaip Jusu, bet tikriausiai skanus tai toks pats :) Tik man tos varskes mases buvo per duag, dali ismeciau :) Ir su puosyba nelabai isejo :) Ta prasme jis isejo pats kreivas ir nemokejau jo aptepti graziai kaip Jus :) Gavosi toks tikras namu gamybos tortas :) Ir isejo labai didelis- tikriausiai koks 5 kg :D Buvau nustebinta vaizdo, kai baigiau ji lipdyti :)
    Bet siaip-labai labai skanus ;)
    aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Audrone, tai gal darėte mažesnį nei 28 cm skersmens? Man kremo niekada nelieka, matosi kad tarp sluoksnių neplonai pertepta ir dar aplink ir viršus ;) Jei gerai išsiplaka, jis toks standus gana gaunasi ir laikosi kad ir storiau.
      Gaila, kad metėt, nugi galima buvo pertepti kad ir Selgos ar Gaidelio sausainiukus :) ar kokį desertą su uogomis sumakaluot, su žele.
      Bet džiaugiuos, kad skanus gavos :)

      Panaikinti
  4. Beje, ar galiu ideti Jusu tortuko recepto nuoroda i savo FB? :) Savo gamybos torta idejau, yra kas nori recepto :) Tai gal galiu ideti nuoroda? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, galima ;)
      Gal susidomės ne tik tortuku, o ir kitais receptais :)

      Panaikinti
  5. Taip, kepiau 22 cm. formoje. Kita karta zinosiu :)
    Aciu labai uz recepta, kas ragavo-tas gyre!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom, svarbu buvo skanu ;)
      Aš stengiuosi visada parašyti formos dydį, nes ir biskvitai turėjo būti tada dauuug storesni, jei kepėt mažesnėje.

      Panaikinti
  6. As kadangi kepiau pirma karta tokio masto torta, tai nezinojau, kad reikia daryti pagal toki skardos dydi :D Kita karta zinosiu :) O biskvitas gavosi storesnis (o as maniau, kad jis turetu buti dar storesnis :D )
    Gaila negaliu atsiusti Jums foto, zinoma, jis ne is tolo neprolygtsa groziu Jusiskiui :) Mano isejo kreivas kaip Pizos bokstas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Audrone, užtai ir rašom koks maždaug dydis kepimo formos, kad gaudytis produktų kiekiuose, nes jei nori kepti mažutį, tai padalini viską pusiau pvz.
      Nesvarbu, kad kreivas, svarbu skanus, kitą kartą bus jau tiesesnis ir vis gražesnis. Bet juk savas ;)
      O kur yra foto? smalsu dabar :DD

      Panaikinti
  7. Foto yra, bet cia negaliu ideti, ar bent jau nemoku?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, čia negalite, nebent kur kitur - FB pamatyčiau :)

      Panaikinti
  8. Sveiki, nusprendziau pagaminti si torta, taciau nesigavo biskvitas. Tiesiog nepasikele. Po laiko pastebejau, kad pasibaiges sodos galiojimas. Ar bus kalta soda, ar dar kazkur suklydau, nors viska dariau tiksliai pagal recepta :)? Beje, ar ilgai reikia plakti kiausinius su cukrumi, ar pakanka, kad cukrus istirpu (plakiau apie 2min. mikseriu)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Simona, keista, kad neiškilo, nes tikrai šitas biskvitas vienas iš paprasčiausių ir visada pavykstančių. Na, jei soda labai jau sena, galėjo visko būti.
      O kiaušinius riekia išplakti labai gerai, iki purumo, kol pabąla ir padvigubėja - patrigubėja, cukrus ištirpsta visiškai.

      Panaikinti
  9. Sveiki kepsiu si torta savo gimtadieniui antradieni:)))Puosiu ji sviestinio kremo gelemis.Kaip manote, ar torta reiketu aptepti varskes mase, likusia nuo pertepimo, ar sviestine mase, likusia nuo gelyciu?:) Aciu uz atsakyma!!!:))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, čia jau skonio reikalas, ir vaizdo žinoma, varškinis kremas nėra visai baltas, tad kitiems nepatinka, bet aš darau įvairiai,- kartais aptepu visą likusiu kremu, kartais puošiu šlapia bezė, ar šokolado tvorele. Tinka čia ir sviestinės gėlės, o dėl aptepimo sviestiniu kremu,- tai man nėra lengva lygiai aptepti visą tortą.

      Panaikinti
  10. Sveiki,
    Ar tiktu 'philadelphia' kreminis suris torto pertepimui? Ar geriau susitrint gerai paprasta varske, mat mes ne Lietuvoje ir labai noreciau daryt tortuka su varskes kremu. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki dar karteli,
    Ar tiktu i pertepima idet koncervuotu persiku gabaleliu? Aciu labai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, skonio reikalas jau čia. Jei mėgstat, tai ir dėkit ;)

      Panaikinti
  12. Sveiki, jei puošiu bezė kremu, ar būtina aptepti sviestiniu kremu??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš dažniausiai puošiu 'šlapia' bezė, ir niekada neaptepu sviestiniu, man dar niekada puošimai nenučiuožė ;)

      Panaikinti
  13. O kaip darote šlapią bezė? O kai puošiate bezė tai ir nebetepate tuo kremu viso torto? Ar vistiek dar aptepti likusiu kremu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia receptukas 'šlapios' bezė:

      http://viskopotrupineli.blogspot.com/2013/04/kremas-slapia-beze.html

      Kremu visada aptepu tortą ir labai stengiuosi gražiai išlyginti, po to dedu į šaldytuvą, ir kai susistovi,- puošiu bezė.

      Panaikinti
    2. Gaminau jau senokai, bet pamiršau pasigirti, kad tortas pavyko super. Labai skanus buvo.

      Panaikinti
  14. Ir aš rytoj pabandysiu pagaminti šį šedevrą savo namuose.. Atrodo pasakiškai :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, ar butu didelis skirtumas, jei vietoj margarino deciau sviesta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nebūtų. Dauguma sviestą pripažįsta labiau nei margariną :)

      Panaikinti
  16. Super tortas! Buvo įvertintas 10! Rekomenduoju būtinai pabandyti!

    AtsakytiPanaikinti