2013 m. vasario 2 d., šeštadienis

Mamos šokoladinis tortas

Taip jį pavadinau todėl, kad mano Mama prieš keliolika metų kepdavo įvairiausius  tortus.
Na, ir būtent šitas mums - vaikams buvo laaabai skanus.
Torto pertepimas labai paprastas bet įdomus, beveik niekas neatspėja, kad jis su manų koše.

Stiklinė - 250 ml.  Forma: 20x30 cm.

Receptas iš mamos užrašų knygelės:

1 biskvitui:
3 kiaušiniai
200 g cukraus
130 g margarino
3 v.š. kakavos
150 g miltų
1 a.š. sodos (nugesintos 3 a.š. acto)

Tortui reikės 2 biskvitų, po to juos perpjausime pusiau ir gausime 4 lakštus.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Supilame ištirpintą, kiek atvėsintą margariną. Beriame išsijotą kakavą su miltais, pilame gesintą sodą, gerai išmaišome.

Kepame 180*C  temperatūros orkaitėje apie 25-30 min. Patikriname pagaliuku.


Pertepimui:
1  l pieno
6-8 v.š. manų (dedu 8, nes man patinka tvirtesnė)
2 a.š. cukraus

300 g sviesto
2 st. cukraus (sekantį kartą mažinsiu)
  
Išverdame manų košę, atšaldome. Sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo. Įmaišome manų košę. Lengvai paplakame.

Lakštus sulaistome sirupu (~0,5 l virinto vandens, 4 a.š. cukraus, 1 citrinos sultys), arbata, ar kava, kas kaip mėgsta ;)
Sutepame kremu, aptepame aplyginame kraštus.























Tortą puošiame tirpintu šokoladu, skrudintais riešutais.

Arba išsiverdame šokoladinį glajų:
4 v.š. pieno
0,5 st. cukraus
1 v.š. kakavos
40 g sviesto

Viską dedame į puodelį ir verdame kol sutirštėja ir ima blizgėti.



































Skanaus!

P.S. sekantį kartą į kremą būtinai dėsiu citrinos rūgštelės ir cukraus kiekį tikrai mažinsiu, tikriausiai man jis su metais vis darosi saldesnis ir saldesnissss :)) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą