2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su 'Rududu'


Kepimo forma - 28 cm skersmens.

5 kiaušiniai
220 g cukraus
240 g tirpinto sviesto arba margarino
200 g grietinės
~50 g labai tamsios kakavos
~300 g miltų, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė
1-2 a.š. kepimo miltelių

1 indelis 'Rududu' (sunaudojau didesnę pusę)

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame ištirpintą atvėsintą sviestą, grietinę. Sudedame kakavą, kepimo miltelius, palaipsniui maišant - miltus.

Tešlą supilame į išteptą riebalais kepimo formą.
Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabalėliais 'Rududu' ir vos pirštu paspaudžiame į tešlą.

Kepame 190*C temperatūroje apie 50-60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.


Iškepusį atvėsusį pyragą užpilame tirpintu juodu šokoladu.

Skanaus!
























P.S. puošto šokoladu pyrago net nespėjau nufotografuoti ;)) per greitai baigėsi. 
Na, o sekantį kepiau kai tik baigėsi pirmasis bandymas. 
Nuotraukose pyragas neaplietas, nes namuose tuo metu tiesiog nebuvo plytelės šokolado ;) 

2 komentarai:

  1. Mmmmmm... koks skaniai šokoladinis...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skanus, toks drėgnas, sodrus. O pirmasis apipiltas šokoladu dar ir gražesnis ir puošnesnis buvo ;)

      Panaikinti