2014 m. liepos 19 d., šeštadienis

Tortas „Nuostabioji Marija“







Torto skersmuo - 28 cm.  Stiklinė - 250 ml.

Smėlinės tešlos lakštams:
4 st. miltų
3 a. š. kepimo miltelių
400 g sviesto arba margarino (iš šaldytuvo)
4 tryniai

200 g kapotų graikinių riešutų

4 baltymai
1 st. cukraus

Kremui:
2 ind.  Rududu
400 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui:
200 g šokolado (gražu pamaišyti balto ir juodo)
200 g anakardžių riešutų



Šaltą sviestą sutriname tarp rankų su persijotais miltais ir kepimo milteliais iki trupinių, sudedame trynius ir suminkome tešlą. Ją padaliname į 4 lygias dalis ir dedame į šaldytuvą 3 val.
20 min. prieš kepimą, tešlą išimame iš šaldytuvo.

Kiaušinių baltymus išplakame su cukraus pudra iki standžių putų ir dedame su indu į šaldytuvą.

Ant kepimo popieriaus apsibrėžiame 28 cm skersmens apskritimą. Pagal apskritimą rankomis išformuojame tešlą plonu lakšteliu.



Ant jo pabarstome ir  lengvai įspaudžiame 50 g graikinių riešutų.




Galiausiai ant viršaus uždedame vieną ketvirtadalį plaktų kiaušinių baltymų, o likusią jų dalį vėl dedame į šaldytuvą.



Kepame įkaitintoje iki 170*C orkaitėje apie 25 min.


Išėmę iškeptą lakštą iš orkaitės, paliekame jį atvėsti.
Taip išsikepame visus  4 torto lakštus.

Kremui:  išplakame minkštą sviestą su Rududu.
Visus torto lakštus sutepame plaktu kremu. Tortą lengvai paspaudžiame.
Viršų taip pat aptepame kremu, apliejame ant garų tirpintu šokoladu ir papuošiame kepintais anakardžių riešutais. 

Suteptą tortą laikome šaldytuve.


Prieš valgant, būtų gerai, kad tortas pastovėtų kambario temperatūroje bent kelias valandas, tada bus lengviau pjaustyti, ne taip trupės.

Skanaus!















Labai saldus, sotus, kaloringas, bet tikrai skanus tortas. Na, kas nemėgsta graikinių riešutų, tai tortukas ne jam :D



































P.S. Neturėjau balto šokolado, tirpinau pienišką ir juodą, todėl kontrastas ne toks ryškus kaip su baltu šokoladu,- būtų buvę kur kas gražiau.
Pieniškas šokoladas gavosi labai tirštas ir nesiliejo plona srovele, tad šį kartą puošimas 

toks - nekoks :D

Anakardžius lengvai paskrudinau keptuvėje.

Šaltinis: čia  ir čia.

9 komentarai:

  1. Ar tik man atrodo, ar iš tikrųjų nuotraukų trūksta? Bendro vaizdo aš kažkaip nesuprantu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, visko po trupinėlį :D bus ir pjūvio foto ryt poryt. Na tiesiog įkėliau receptą, kepimo eigą, o surinktą tortą naktį jau nebenorėjau fotografuoti, palaukiau kito ryto, todėl ir nebuvo bendro vaizdo. O receptą anksčiau įkėliau, kad paskui darbo mažiau būtų ;) va, taip vat,
      pasiaiškinau :)

      Panaikinti
  2. kepiau ,ir is pirmo karto gavosi labai skanus tortukas,ir ispanams labai patiko,taip kad turiu uzsakyma vel savaitgaliui,aciu uz skanius receptus:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau ir as sy torta...tikrai skanus...vaikai sake,kad truputi primena Napaliono torta :).Tikrai kepsiu dar karta... Aciu jusu receptai super :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir as kepiau,tik man nes įgavo tas sluoksnis,kur dedasi kiaušinio baltymas,jis toks susmeges

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jis ne dedasi, jis kepasi. Ar gerai skaitėt receptą? Ar gerai plakėte?
      Visada gaunasi gerai :)

      Panaikinti
  5. Bandysiu kepti. Ar juoda ir balta sokolada tirpdyti atskirai ar kartu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš atskiruose indeliuose tirpinu ir laistau paeiliui.

      Panaikinti