2021 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Apelsininis keksas


4 - 5 apelsinai

300 g cukraus

140 g sviesto

330 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

4 - 5 kiaušiniai (jei dideli, 4vnt)

190 g grietinės

2 a. š. vanilinio cukraus


Nutarkuoti geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, ir supylus cukrų, sutrinti trintuvu iki vientisos drėgnos masės. Sumaišyti su miltais, druska ir kepimo milteliais. Supilti išlydytą sviestą, išmaišyti.

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su grietine ir vanilės esencija. Supilti į tešlą ir išmaišyti iki vientisos masės.

Kepimo formą ištepti sviestu. Supilti tešlą. 

Kepti 45-50 minučių 180 °C orkaitėje.

Ataušusį keksą pabarstyti cukraus pudra.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą