120 g aguonų
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių
Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.
Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.
Skanaus!
Šaltinis: čia.
Labai skaniai atrodo ,butinai isbandysiu
AtsakytiPanaikinti